I det fynske folks tjeneste

H.C. Andersens Odense - gå i digterens størrelse 47

H.C. Andersens Odense er en smuk nyanlagt rute rundt i Odense til 13 autentiske H.C. Andersen-lokaliteter.

Nu kan du gå i H.C. Andersens fodspor. En nu 3,1 kilometer lang rute gennem Odense viser steder, der havde betydning for den verdensberømte digter.

Ruten er markeret med fysiske fodspor, formet efter H.C. Andersens originale skolæster og i hans størrelse 47, så du helt konkret kan gå i H.C. Andersen fodspor.

Meget har ændret sig i Odense siden H.C. Andersen i 1805 blev født. Den verdensberømte digter var søn af en fattig skomager og en vaskekone.

Siden har Odense ændret sig meget, men der er bevaret bygninger og steder, der ser ud, som de gjorde på eventyrdigterens tid.

Følger du fodsporene rundt i bymidten, finder du nemt H.C. Andersens Hus og Barndomshjem samt Børnekulturhuset Fyrtøjet.

Og samtidig kommer du forbi yderligere 11 steder, som havde afgørende betydning for H.C. Andersen og hans eventyrlige forfatterskab.

Følger du de 2350 fodspor på den 3,1 km rute rundt i Odense, vil du ved hver af de 13 autentiske lokaliteter finde et messingskilt med information om stedet.

man kan downloade en app med en udførlig guide til ruten, lokaliteterne og deres betydning for eventyrdigteren på andersensodense.dk.

Guiden H.C. Andersens Odense kan du også få i en trykt version i H.C. Andersens Hus.

Guiden indeholder desuden information om endnu flere eventyrlige oplevelser i Odense.

Hent app'en her