HC Odense videre i EHF Cuppen

HC Odense vandt også den anden kamp over kroatiske WHC Zamet i tredje runde af EHF Cuppen.

HC Odense har ikke just præsteret på topplan i den hjemlige liga, men det går bedre når de fynske håndboldkvinder spiller europæisk.

Lørdag besejrede fynboerne kroatiske WHC Zamet 28-23, men det var ikke nogen køn kamp og 1. halvleg endte også til kroaternes fordel. De vandt den 15-13.

Søndag var der returopgør i Odense Idrætshal, og her var træner Flemming 'Tuborg' Larsens klare mål at reducere egne fejl og sørge for at hive en samlet sejr i hus.

- Vi har ikke været godt spillende i første halvlege. Vi har været for lang tid om at indstille os på vores modstandere, og det har egentlig været et typisk billede, så det skal vi selvfølgelig have rettet op på, sagde træneren inden kampen.

Skidt begyndelse

Med en aktuel 10. plads i den hjemlige liga, senest med et nederlag til Viborg, er selvtilliden ikke i top, og HC Odense begyndte også kampen nervøst. Et forfejlet angreb fra hjemmeholdet sendte kroaterne mod HCO-målet, der ikke svigtede og dermed kom bedst fra start.

Der skulle gå 20 minutter, inden HC Odense fik kontakt til WHC Zamet, da Stine Svangaard udlignede til 7-7. Herefter fulgtes de to hold ad i en tæt første halvleg, der endte med en smal føring 14-13 til hjemmeholdet.

I anden halvleg var HC Odense langt bedre i pres- og kontraspillet, og sejren lød på overbevisende 30-21 ved slutfløjt. Men det blev en sejr, HC Odense skulle arbejde hårdt for.

- Vi kom ikke nemt til sejren i dag, vi arbejdede os hårdt til den. Vi spiller jo ikke med selvtillid i øjeblikket, så derfor var det en arbejdssejr, sagde Flemming Larsen.

Og to sejre i træk over WHC Zamet giver noget tiltrængt selvtillid til truppen og avancement i EHF Cuppen, men der er stadig lang vej til den sjove ende i den hjemlige liga.

- Vi skal tilbage i ligaen og kæmpe hårdt for vores point, fordi ligaen er så tæt. Vi kan vinde over de fleste, men vi kan også tabe til mange hold, slutede Flemming Larsen efter kampen.

Topscorer blev Maja Jakobsen med11mål. HC Odense er videre med en samlet sejr på 58-44.