HCA Airport får Danmarks største droneføreruddannelse

Den store efterspørgsel på droneuddannelsen betyder, at lufthavnen udbyder seks gange så mange kurser fra næste år.

I dag er det officiel åbningsdag for det nye uddannelses- og træningscenter for droneflyvning, som vil være den eneste af sin art i Danmark, hvor fokus er at understøtte internationale aktiviteter og bringe endnu mere aktivitet til HCA Airport.

Lufthavnen regner med en massiv forøgelse af kursister til deres dronekursus næste år.

- Vi regner med at gå fra 70 til 300 kursister per år, fortæller direktør fra Integra Aviation Academy, Dirch Jans.

Det har hidtil været  UAS Test Center Denmark's afdeling i HCA Airport, der har stået for det ene kursus, der er blevet udbudt årligt. Nu har firmaet Integra købt rettighederne, og udvider med seks kurser årligt. Og de første kursister starter på den nye uddannelse den 16. januar næste år.

De seks kurser bliver et droneførerkursus, natflyvningskursus, safetykursus, radio-telefonikursus, vedligeholdelsekursus og et udvidet meteologi kursus.

Nye regler kan øge efterspørgslen

For at kunne flyve med droner i Danmark inden for landets bygrænser, kræver det, at man har et droneførerbevis. Det behøver man dog ikke i dag, for at flyve uden for byernes grænser.

- Men vi ved, at der er nye regler på vej, så førerne engang i fremtiden måske skal have et bevis for at flyve uden for bygrænsen, siger Dirch Jans.

Integra har 30 års erfaring i luftfartsbranchen, og har afdelinger i 4 europæiske lande. Derudover stemmer firmaets aktiviteter i lufthavnen godt overens med udvævnelsen af HCA Airport som et af landets førende testcentre for droneflyvning.

Også droneinstruktør, Benjamin Markussen, ser frem til næste års aktiviteter i HCA Airport.

- Vi har allerede mange folk på vores venteliste til et dronekursus, siger han.

Til de interesserede kommer et kursus til at koste 10.400 kroner, og det kræver, at man er fyldt 18 år.

Hvis du har købt en drone i julegave, så kan du se reglerne for droneflyvning her:

Kilde: droner.dk
Kilde: droner.dk