I det fynske folks tjeneste

H.C.A.-drone laver Grand Prix-optagelser

Der skal fuld fokus på Fyn frem mod det Danske Melodi Grand Prix. Arbejdet med droner er en af de ting, vi er gode til her på øen - og derfor blev sådan en sat i sving i Odense i dag.

00:54

Der skal fuld fokus på Fyn frem mod det Danske Melodi Grand Prix. Arbejdet med droner er en af de ting, vi er gode til her på øen - og derfor blev sådan en sat i sving på Fyn i dag.

1 af 2

Det er blandt andet dele af introen til Grand Prixet, der blev optaget med dronen.

Med den kan man lave luftbilleder både billigere og hurtigere end med en helikopter - men det er nu ikke den primære grund til drone-optagelserne i dag.

- Da det blev besluttet, at det Danske Melodi Grand Prix skulle ligge i Odense, bestemte vi, at vi gerne ville se nærmere på nogle af de ting Odense er kendt for. En af de ting byen er kendt for er at være Danmarks Robothovedstad, siger Søren Rolin, der er Senior Specialist i NIRAS Informatics, Mapping & Automation, der leverer optagelserne.

14 dage til start

Der er godt to uger til at årets Danske Melodi Grand prix løber af stablen i Arena Fyn. Onsdag aften skal der laves musikoptagelser med Grand Prix-vinderen Emmelie de Forest.