HCA Marathon: Glade og trætte løbere i mål

Årets H.C. Andersen Marathon er overstået for den over 5000 løbere, og der var både glæde og skuffelse at spore ved målstregen.

To timer, 14 minutter og 37 sekunder. Så kort tid tog det for kenyanske Paul Waweru Chege at tilbagelægge de godt 42 kilometer ved årets H.C. Andersen Marathon.

Klokken 12.15 kunne han med armene hævet over hovedet løbe over målstregen som den første, men Chege var langt fra den eneste i målområdet, som efter dagens løb var glade for deres præstation. 

Blandt løberne på halvmaratondistancen var veninderne Nicole Kilstrup Glaw og Rikke Lyngholm Bohlbro. Inden dagens løb var deres mål at kunne løbe over målstregen sammen. Og det lykkedes for de to veninder. Uret viste to timer og 11 minutter, da de hånd i hånd kunne løbe over målstregen - kort tid efter, at de var blevet overhalet anden gang af vinderen på maratondistancen, Paul Waweru Chege. 

- Det var ligesom vores mål, at vi skulle ind og have æren sammen med ham, grinede de to veninder, da de var kommet over målstregen. 

De to veninder Nicole Kilstrup Glaw og Rikke Lyngholm Bohlbro løb hånd i hånd over målstregen. 

Men blandt de mange løbere var der også nogle, der var mindre tilfredse med dagens resultat. 

En af dem var Maiken Møller, som havde håbet på en tid under 1.48. 

- Det gik ikke helt som jeg havde håbet på. Jeg kom ind i cirka 1.54, så det var sådan lige seks minutter for langsomt, sagde hun, da hun nåede målstregen. Og derfor var hun også helt sikker på, at man igen vil kunne se hende stille til start til H.C. Andersen Marathon 2018. 

- Det er jeg næsten nødt til. Jeg er næsten nødt til at slå min egen tid næste år nu. 

Maiken Møller vil forsøge at forbedre sin tid, når hun stiller op til H.C. Andersen Marathon igen næste år. 

Flere løbere end nogensinde 

I alt stillede 5.561 løbere til start ved årets H.C. Andersen Marathon. Af dem løb havde de fleste valgt halvmaratondistancen. Her stillede 2.832 løbere op, mens 1.429 valgte et maraton og tog ruten to gange. 980 løbere var med på 10 kilometerløbet, mens 320 stillede op til fire kilometers minimaraton.

Dermed har H.C. Andersen Marathon slået deltagerrekord.