I det fynske folks tjeneste

HCA Marathon kæmper for afrikanere

Ruten er klar og opmålt og deltagerne strømmer fortsat til. Men arrangørerne har på grund af indrejseregler svært ved at få nok af de stærke løbere fra Afrika til Odense.

Allerede nu har 3.092 løbere tilmeldt sig en af distancerne til H.C. Andersen Marathon 2013, og det er flere end der deltog sidste år.

- Jeg forventer, at der kommer et par hundrede til den sidste uge, så det tegner godt med deltagerantallet, siger løbsleder Torben Simonsen.

Igen i år er der flere eliteløbere med i marathon-feltet, men løbslederen kæmper fortsat for at få flere stærke løbere fra Østeuropa og Afrika med på søndag.

- Vi har sendt mange invitationer ud til løbere i Afrika og Østeuropa, og vi har fået mange positive tilbagemeldinger. Men indrejsereglerne i Danmark giver utrolig meget arbejde, og jeg tror ikke alle når at få tilladelse til at stille op, siger Torben Simonsen.

Det er især de såkaldte "boblere" fra Afrika - altså løbere, der ligger lige under den absolutte verdenselite, som er interessante for H.C. Andersen Marathon.

- Vi har som ambition at være det hurtigste marathon i Norden, og når vi ikke kan få de gode afrikanske løbere op, så bliver det sværere at indfri den ambition, siger Torben Simonsen.

Indtil videre har seks eliteløbere fået indrejsetilladelse og stiller op i H.C. Andersen Marathon.

- Vi mangler 8-9 løbere, og vi knokler med papirarbejde og er i konstant dialog med udlændingeservice, ambassader og de udenlandske atletikforbund, og er der den mindste fejl i papirerne, så skal vi starte forfra, lyder det fra løbslederen.

Søndag blev de 42.195 kilometer godkendt som Marathon-distance af Dansk Atletik Forbund.

Læs mere om H.C. Andersen Marathon