I det fynske folks tjeneste

Helhedsplan på pause gavner banditterne

Den store planlagte helhedsplan for Vollsmose - udsættes. Det besluttede et flertal i odense byråd tirsdag - ovenpå urolighederne i sidste uge. Men Enhedslisten kritiserer beslutningen. De mener, at byrådet går banditternes ærinde.

01:59

Helhedsplanen for Vollsmose er sat på stand by. Det er en fejl, der risikerer at gavne uromagerne i Vollsmose, mener Enhedslisten.

1 af 2

Helhedsplanen i Vollsmose til i alt 57 millioner kroner er sat på Stand by.

- Fordi byrådet godt lige vil se på indsatsen derude. Kan vi gøre det, vi går og gør, bedre, kan vi få mere værdi for de penge, siger borgmester Anker Boye (S).

Men oven på de voldsomme uroligheder er det faktisk det værste man kunne gøre, mener Enhedslistens Per Berga Rasmussen:

- Det skal jo ikke være de kriminelle og de voldelige, der skal bestemme, hvordan vi fører politik i Odense Byråd. Det er jo uhygeligt at forestille sig, hvis det skal være det gængse, at man på den måde får berøringsangst for at fortsætte det arbejde, som har været igennem hele systemet.

Helhedsplanen; bag dén definition gemmer sig en stribe initiativer og sociale indsatser i Vollsmose.

Alt fra arbejdet med at få et bedre omdømme over indsatser for at få flere unge i uddannelse til sundhedsforbedring.

- Vi laver et eftersyn af alle de mange indsatser, vi har derude. Gør vi det godt nok, er der noget vi skal skrue op for? Det kunne godt være, at de kriminalitetsforebyggende tiltag skal have et nøk opad, siger SFs Brian Dybro.

- Vi er jo nødt til at agere på det, der er sket, og få en ordentlig analyse af, hvad vi kan gøre bedre, hvad har vi gjort der ikke virker, og havd skal vi gøre, der virker, siger Pernille Bendixen (DF).

Landsbyggefonden bidrager med langt de fleste af de 57 millioner kroner til indsatserne i bydelen - Odense Kommune kun med godt ti procent.

Og det går faktisk frem på mange områder i Danmarks lige nu mest kontroversielle bydel.

- Det skal vi ikke ødelægge, og vi drager omsorg for at sikre, at boligorganisationernes penge og vores penge bruges med størst mulig værdi for området og for byen Odense, siger Anker Boye.

- Disse indsatser er jo igangsat, og det er netop derfor at fortsættelsen af helhedsplanen er vigtig. At man fortsætter det boligsociale arbejde, der ligger i helhedsplanen, og ikke pludselig stopper op, slutter Per Berga Rasmussen.