Henrik-Wigh Poulsen vinder bispevalget i Aarhus

Det bliver Henrik Wigh-Poulsen, som skal være biskop for Aarhus Stift fra september. Han erstatter Kjeld Holm.

Bispevalget i Aarhus er torsdag afgjort, efter at stemmerne er talt op.

Den nye biskop bliver Henrik Wigh-Poulsen, som fik et overbevisende valg. Det oplyser Aarhus Stift i en pressemeddelelse. Wigh-Poulsen fik 1258 stemmer, hvilket var mere end rigeligt til at slå hans modstander Jens Maibom Pedersen, som kun fik 761 stemmer.

Igennem valgkampen er Henrik Wigh-Poulsen blevet kaldt det sikre valg, og han er selvsagt glad for det gode valg.

- Tak til min modkandidat Jens Maibom Petersen for en god og fair valgkamp, tak til jer, der stemte på mig og en særlig tak til alle jer, der kaldte og kæmpede så energisk for mit kandidatur. Uden jer var det aldrig gået, skriver Henrik Wigh-Poulsen på sin hjemmeside.

- Det har været en lang, men fantastisk spændende vej, hvor jeg har lært meget om Aarhus Stift. Nu venter sommeren lige om hjørnet, og når jeg tiltræder om små fire måneder bliver der meget at tage fat på.

Aarhus Stift meddeler, at stemmeprocenten var helt oppe på 90,5 procent. Det er sognepræster, repræsentanter for valgmenigheder og menighedsrådsmedlemmer, som stemmer ved bispevalget.

Henrik Wigh-Poulsen har igennem de seneste seks år været domprovst i Odense. Tidligere har han været ansat på et reklamebureau som tekstforfatter og været leder af Grundtvig-Akademiet.

Men pr. 1. september 2015 har Henrik Wigh-Poulsen altså fået et nyt job, når han erstatter Kjeld Holm, som biskop for Aarhus Stift. Holm har siddet i bispestolen i mere end 21 år.

Kjeld Holm fylder 70 år i juli, og det er årsagen til, at han ikke længere skal være biskop. Reglerne foreskriver nemlig, at præster, biskopper og provster skal fratræde deres stillinger, når de bliver 70 år.