Her er forklaringen: Derfor kan flere butikker i Rosengårdcentret fortsat holde åbent trods nedlukning

Direktør i Rosengårdcentret forklarer, hvorfor adskillige butikker i centret fortsat kan holde åbent, selv om storcentrene blev lukket torsdag.

Alle landets storcentre lukkede ned torsdag, men en af TV 2 Fyns læsere undrer sig over, at en del butikker i Rosengårdcentret i Odense fortsat holder åbent. 

- Blev centret ikke lukket ned? Men alligevel holder det åbent, spørger læseren.

På sin hjemmeside og facebookside har Rosengårdcentret ad flere gange opdateret en liste med de butikker, der fortsat holder åbent og vil gøre de næste dage og mellem jul og nytår.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Direktør: Derfor holder butikkerne stadig åbent

TV 2 Fyn har spurgt direktøren i Rosengårdcentret, hvordan det kan være, at nogle butikker fortsat holder åbent.

- Føtex holder åbent, fordi de sælger fødevarer. Det gælder også for eksempel slagteren og vinhandleren, siger Casper Bach Andersen. 

Supermarkeder og andre butikker, der sælger fødevarer, må holde åbent - også mellem jul og nytår, hvor andre butikker skal lukke - også dem, der ikke er i et storcenter.

Sælger takeaway og bruger andre indgange

Derudover er der nogle butikker, der kan holde åbent, hvis de kun sælger takeaway. Det gælder blandt andet McDonald’s og Jensens Bøfhus.  

Happy Nails og andre butikker holder åbent indtil 21. december, og det kan lade sig gøre for butikker, der kan lukke kunder ind på alternative måder. 

Disse butikker holder åbent

- De har direkte adgang udefra ind i butikken - ligesom en almindelig butik i gågaden. Eller har de måske en bagindgang, som kunderne kan gå ind af, forklarer Casper Bach Andersen. 

Det gælder blandt andet Power og Fætter BR, der kan holde åbent, uden kunderne skal ind gennem centret. 

Godkendt af myndighederne

Direktøren forsikrer, at åbningen af butikkerne sker i overensstemmelse med myndighederne, så centret er sikker på at overholde alle retningslinjer. 

- Det er noget, vi vender med myndighederne. Det er vigtigt for os, siger Casper Bach Andersen. 

Butikken Smoke It, der blandt andet sælger e-cigaretter, går også ind under dagligvarebutikker, som kan holde åbent, mens Normal og Matas fortsat kan holde åbent, fordi de sælger apoteksvarer. 

Samtidig er der en del butikker, hvor kunderne kan hente pakker indtil lillejuleaften. 

Hvorfor lukker I ikke bare hele centret?

- Føtex skal man have adgang til som menneske på grund af fødevarer. På vores mange tusinde kvadratmeter er der måske ti mennesker. Der er virkelig få herude, fortæller Casper Bach Andersen. 

Centerdirektøren forsikrer, at der fortsat bliver gjort lige så meget rent i centret, selv om det er blevet delvist lukket ned. Samtidig er der vagter, som sørger for, at de få mennesker, der handler i selve centret, ikke tager ophold. 

Fra juledag skal alle butikker med undtagelse af apoteker og supermarkeder holde lukket, så på den anden side af jul vil langt flere butikker være nødsaget til at lukke dørene helt.

Oversigt

    Oversigt