Her går starten: H.C Andersen Marathon i gang i Odenses gader

Over 5000 løbere blev søndag formiddag sendt ud på både maraton- og halvmaratondistancer i Odenses gader. Se starten her.

Klokken 10.00 gik starten for årets H.C. Andersen Marathon i Odense. Mere end 5000 løbere stillede til start, og i løbet af søndag formiddag og middag skal de kæmpe sig igennem enten 10,  21 eller 42 kilometer gennem Odenses gader.

Forud for løbsstarten var der store forventninger blandt de fremmødte løbere, som alle gjorde sig klar ved startområdet ved Odense Stadion, inden de skulle ud på ruten.

Blandt de løbere, der skulle ud på halvmaraton-distancen, var Nicole Kilstrup Glaw og Rikke Lyngholm Bohlbro.
De er begge to med ved H.C. Andersen Marathon for første gang.

- Jeg tror, det bliver et hyggeligt løb. Nu har jeg løbet Aarhus, og det synes jeg er et rigtig godt løb. Der er god opbakning på hele ruten, så det er spændende at se, om der også er det her i Odense, fortæller Nicole Kilstrup Glaw.

For Rikke Lyngholm Bohlbro er det ikke kun første gang, hun skal løbe et halvmaraton i Odense. Dagens tur bliver hendes første halvmaraton nogensinde.

- Så jeg glæder mig til at se, hvordan stemningen er, og jeg glæder mig til at gennemføre det, lyder det fra debutanten.

Søskendekonkurrence på ruten

Et andet sted i startområdet gør Allan Stanek sig klar til startfløjtet.

- Jeg skal bare under to en halv time, så er det fint, lyder det fra svendborgenseren, som har taget sin lillesøster med til dagens løb. Og når man spørger, hvem af de to, der først når over målstregen, så kommer svaret hurtigt:

- Det gør jeg. Jeg er helt sikker på det.

Det er lillesøster dog ikke helt enig med ham i.

-  Jeg har været med til fortræning inden, så jeg har forbedret mig. Så det kan jo være, jeg løber fra ham, griner Anne Marie Stanek.

Om Rikke Lyngholm Bohlbro gennemfører sit første halvmaraton, og hvem af søskendeparret Stanek der kommer først over målstregen, vil stå klart omkring søndag middag.

De første halvmaratonløbere forventes at komme i mål omkring klokken 11, mens de første maratonløbere passerer målstregen en time senere.