I det fynske folks tjeneste

Her har de knækket koden til integration på rekordfart

En russer, en brasilianer, en amerikaner og en svensker. Alle helt nye på deres hold i Odense, men alle nærmest fra dag et profiler i deres ligaer

Dale Mitchell er Odense Bulldogs' canadiske stjernespiller.

En ting er at komme til en ny klub som dyrt indkøb profil fra udlandet. Dermed følger et naturligt pres for at præstere, hvilket i sig selv ikke er givet. Særligt ikke, hvis forarbejdet med indkøbet ikke er gjort rigtigt. Kulturen og stemningen i et dansk omklædningsrum, uanset om det er håndbold, fodbold eller en hel tredje sport er nemlig ganske særlig. Fungerer en spiller ikke omkring holdet, så er chancerne for at han eller hun præsterer på banen naturligt mindre. 

- Evnen til at se en potentiel ny spiller som mere end en hockeyspiller er noget vi har haft stigende fokus på. Hvordan fungerer han i omklædningsrummet? Er han en i stand til at give noget her også, eksempelvis til vores mange unge spillere. Kan han ikke det, så skal han være ekstraordinær god, og igen er han det, så spiller han nok i en anden liga end den danske, forklarer Direktør i Odense Bulldogs Kristoffer Jørgensen. 

I denne sæson har holdet haft stor succes med to af deres indkøb. Amerikaneren Tony Romano er ligaens nummer to i antal point præsteret, mens svenske Sebastian Strandberg er nummer tre. En tredje Bulldog, Dale Mitchell, fører. 

Eksotisk håndbold

Mens hockeyklubben har erfaringer med amerikanere og svenskere, så har damehåndboldklubben kastet sig ud i lidt af et eksperiment med en russisk fløjspiller. Oksana Kiseleva havde et mere end godkendt CV, og var af både Cheftræner Jan Pytlick og assistenttræner Ulrik Kirkely et kendt navn fra international håndbold. Og særligt Kirkely har via sit arbejde med også det japanske landshold erfaring med anderledes håndboldkultur end den danske. Jessica Da Silva fra Brasilien er ligeledes blevet købt til denne sæson, og således har Kirkelys evner været nødvendige, da ingen af de to havde erfaring med dansk håndbold eller Danmark generelt. 

I fredagens udgave af Fyn Live sætter vi fokus på de mange nye profiler på de to hold. Vi taler med dem alle, vi taler med folkene der hentede dem hertil og så taler vi med dem der betaler deres løn, sponsorerne, om det har betydning at klubberne henter udenlandske profiler til holdet.