I det fynske folks tjeneste

Hjælp til hjemløses hunde

De hjemløse i Odense kunne lørdag få tjekket deres hunde gratis hos en mobil dyrlæge. Det københavnske Projekt Udenfor kiggede forbi Kongens Have.

01:57

1 af 2

Dyrlægevognen stod lørdag i Kongens Have i Odense og var klar at tage imod de hjemløses hunde. Bag det nye projekt står dyrlæge Henrik Normann Andersen fra Odense.

- Vores forventninger er, at vi ikke ved hvad vi skal forvente. Vi ved ikke om der er et behov, siger dyrlæge Henrik Normann Andersen, der er dyrlæge i Odense.

Men behover er der tilsyneladende - for i alt 12 hjemløse mødte op med deres hunde.

- Jeg er kommet for at få klippet Mikkas negle. Jeg kan ikke klare det selv for den trækker dem til sig, når jeg forsøger, fortæller Jan Olsen, der er hjemløs.

Det er Projekt Udenfor i København, som har startet et søsterprojekt op i Odense. Planen er, at de odenseanske hjemløses hunde skal tilses nogle gange om året.

- Vores generelle indtryk er at sundheden hos de hjemløses hunde er god. Men vi ved fra København, at de hjemløse er glade for at få deres kæledyr tjekket efter, siger Henrik Normann Andersen.

Mikka fik ikke bare klippet sine negle. Den fik også en vaccination og en chip i øret. Og det var ejeren rigtig glad for.

- Den skal være sund, for den betyder alt. Det er min makker, siger Jan Olsen.