I det fynske folks tjeneste

Hjemløse-demonstration på Flakhaven

De hjemløse i Odense gik onsdag i demonstrationstog gennem byen. De protesterer over, at kommunen lukker et yndet bosted og dårlig behandling fra kommunens side.

01:15

1 af 2

Nuværende og tidligere hjemløse viste deres harme over, at Odense kommune vil indføre et nyt koncept på hjemløseområdet, der blandt andet betyder lukning af bostedet Ågården.

- Hjemløse skal behandles ordentligt og det gør kommunen ikke, når man lukker det eneste sted, der er for hjemløse som ikke er misbrugere, siger Per Bonderup Søhus, der er formand for De Hjemløses Landsorganisation på Fyn.

Odense Kommune er inspireret af det amerikanske koncept "Housing first", der betyder færre pladser på bosteder og herberger og at de mest velfungerende hjemløse får hjælp til at komme i egen bolig med fortsat støtte fra kommunen.

- Hvis man lukker bostedet Ågården vil mange hjemløse komme på herberget og på Store Dansbo, og så vil de komme i kontakt med misbrugere. Det vil blive dyrere for kommunen på lang sigt, siger sekretariatsleder Ask Svejstrup fra De Hjemløses Landsorganisation.

De hjemløse er samtidig utilfredse med kommunens behandling af dem. De mener ikke, at de bliver behandlet med respekt og at kommunen er ligeglade med de hjemløse.

Omkring 25-30 personer deltog i demonstrationen, der forløb fredeligt.