I det fynske folks tjeneste

Hjemmehjælpernes Messi fik sparket: Facebook støtter Mary

Mary Madsen blev af Odense Kommunes ældre- og handicaprådmand kaldt en af hverdagens helte, kort inden hun blev fyret. Flere Facebook-brugere viser sympati for den fyrede hjemmehjælper.

00:33

I 41 år år har Mary Madsen cyklet rundt til borgere i Odense Kommune som hjemmehjælper.

Hun er blevet hyldet af dronning Margrethe, hun har modtaget dennes fortjenstmedalje for 40 års trofast arbejde og er af Odense Kommunes ældre- og handicaprådmand, Brian Skov Nielsen (Enhedslisten), kaldt en af hverdagens helte.

- Mary er en yderst pligtopfyldende person. Hun har gennem alle årene passet sit job og cyklet rundt til borgerne i sol, regn og blæst. Hun har altid sat en ære i at yde god personlig omsorg, skrev den tidligere borgmester Anker Boye i sin indstilling af Mary Madsen til Dronningens Fortjenstmedalje.

Fire måneder efter, at rådmanden på området deler et opslag på Facebook, hvor han skriver, at Mary Madsen i "sandhed er hverdagens helt", modtager hun en fyreseddel fra kommunen.

Ældre- og handicaprådmand Brian Skov Nielsen (EL) deler på sin Facebook den 19. juli 2016 om Mary Madsen og hendes kollega. Han beskriver den som hverdagens helte bare fire måneder inden, kommunen fyrer Mary Madsen. 

I et brev til Brian Skov Nielsen forsøger Mary Madsen at appellere til rådmanden.

- Hvis jeg skal sammenlignes med en fodboldspiller, bliver det Messi eller Laudrup-brødrene, for så god er jeg til at arbejde med borgerne. Det bliver der desværre ikke taget hensyn til, når der skal fyres, skriver Mary Madsen.

- Ja, jeg har lidt selvtillid, hvad det angår, siger Mary Madsen efterfølgende til TV 2/FYN.

Og noget tyder på, at selvtilliden er helt berettiget. På Facebook skriver flere, at de har været glade for at arbejde sammen med hjemmehjælperen. 70 personer har i skrivende stund kommenteret opslaget på det sociale medie.

- Ikke ok at fyre dig, søde Mary. Det har du bare ikke fortjent. Du har været en fantastisk kollega og meget omsorgsfuld og god til de ældre, skriver Rikke Viborg Madsen. 

Læs også Fik medalje af dronningen for 40 års tjeneste – og så blev hun fyret

Kirsten Stig Lagoni har ligeledes arbejdet sammen med Mary Madsen. Hun forstår heller ikke kommunens beslutning om at fyre en mangeårig kollega.

- Sikke noget svineri, Mary. Du har altid været så sød og dygtig en hjemmehjælper, som alle holdt af, skriver hun. 

Det er dog ikke alle, der er forargede over fyringen af Mary Madsen efter 41 års værdsat arbejde.

- Ja, det er udtur og ikke pænt gjort. Når det så er sagt, hvad er så problemet? Hun får jo fuld løn, indtil hun går på pension, og det 40 års jubilæum er fejret. Hun er blot blevet bedt om at stoppe fire måneder før, skriver Anita Nielsen.