I det fynske folks tjeneste

Hjemmerøver meldte sig selv: Ukendt af politiet

En 22-årig mand fra Odense skal tirsdag i grundlovsforhør. Mandag meldte han sig selv som gerningsmanden bag et voldsomt røveri i en 69-årigs hjem.

Politigården i Hans Mules Gade i Odense.

Det er ikke hver dag en kriminel går ind på politistationen og melder sig selv.

Men det skete mandag først på aftenen, hvor en 22-årig mand fra Odense dukkede op på politigården i Hans Mules Gade. Her erkendte han, at det var ham som søndag aften havde begået en voldsomt røveri mod en 69-årig mand i mandens hjem på Øksnebjergvej i Odense.

Læs også Voldsomt røveri: 69-årig truet med pistol, bundet og låst inde

Hvorfor han meldte sig selv kan vagtchef ved Fyns Politi, Hans Frederiksen, ikke sige noget om, men manden var indtil da et ubeskrevet blad i politiets journaler.

Den 22-årig erkendte, at det var ham der først på aftenen søndag ringede på hos den 69-årige og med pistol og kniv tvang ham ind på badeværelset, hvor han bandt den 69-årige med gaffertape.

Ved røveriet stak den 22-årige af med mandens bil og dankort, inklusiv pinkode.

Bilen blev fundet på en parkeringsplads ikke langt fra gerningsstedet, mens dankortet var blevet benyttet hos Danske Bank på Munkerisvej - cirka en kilometer fra gerningsstedet.

Efter næsten tre timer slap den 69-årige ud af gaffertapen og flygtede via badeværelsesvinduet. Den 69-årige slap uden fysiske skader.

Den 22-årige er i  løbet af mandag aften blevet afhørt og undersøgt. Han vil i løbet af tirsdag blive fremstillet i grundlovsforhør, oplyser Hans Frederiksen.