Homosag udløser rødt slagsmål

Der er for alvor gået valgkamp i Dahir Rooblehs udtalelser om homoseksuelle. SF beskylder Enhedslisten for at lyve, og Berga mener, at SF bevidst forsøger at skade Enhedslisten.

SFs byrådsmedlem i Odense Annette Blynel lagde onsdag et opslag på sin Facebook-side henvendt direkte til Enhedslistens Per Berga Rasmussen.

- Kære Per. Kan du huske vores dialog på KL?s delegeretmøde i marts? Det handlede bl.a. om den politiske udfordring SF havde haft med Dahirs udmeldinger og holdninger til homoseksuelle. Underligt du ikke kan huske at vi fra SF - i bedste kammeratlige ånd - advarede EL om nogle ekstreme holdninger fra Dahir.

2808 homo2

På opslaget har Anette Blynel vedhæftet et foto, hvor hun snakker med Per Berga Rasmussen.

- Jeg ved, at vi den aften diskuterede de ekstreme udmeldinger fra Dahir, siger Annette Blynel.

Samme melding lød tirsdag fra SF?eren Karsten Hønge.

Men Per Berga Rasmussen nægter at have fået nogle advarsler fra SF, og mener at der er tale om et veltilrettelagt angreb fra SF på Enhedslisten.

- Jeg synes, at det er meget udsøgt, at man forsøger at sige at her fortæller jeg dig det. Vi har før oplevet fra SF at man forsøger at finde en joke at køre ind, og jeg er skuffet over at SF vil bruge den slags metoder i en valgkamp, lyder det fra Per Berga Rasmussen.

Men SF afviser kategorisk, at partiet er ude på at skade Enhedslisten.

- Det er øv, at vi slås indbyrdes. Men det er jo Dahir, der har startet sagen med sine ekstreme udmeldinger. Hvis det havde været vores hensigt at skade Enhedslisten, så havde vi jo ikke forsøgt at advare dem mod Dahir, siger Anette Blynel.

Balladen mellem de to venstrefløjspartier kommer efter at Dahir Rooblehs statusopdatering fra sidste år kom frem. Her skrev den tidligere SF?ere - og nuværende nummer tre på Enhedslistens liste til kommunalvalget:

- Hvis mand til mand er kærlighed til dansk folkkirke, hvorfor er mand til hund er ikke kærlighed så, kære Manu Sareen ?? Jeg elsker også min kamel kan jeg vie ham og få han på familiesammeforing til Dk Manu Sareen ?? Helt til grin med den homoloven.

Enhedslisten har opfordret Dahir Roobleh til at trække sig som kandidat. Det nægter han, og derfor afholder partiet torsdag en ekstraordinær generalforsamling for at lave en ny opstillingsliste til kommunalvalget 19. november.