I det fynske folks tjeneste

Hotelgigant modtaget med åbne arme

Socialdemokratiet åbner for at forny en hel række ejendomme i centrum af Odense. Det sker efter fransk hotelkæde har ønsket at bygge hotel i økonomiklassen.

01:28

- Nu har vi fået Odeon, men vi har ikke helt hotelkapaciteten endnu, siger Anders W. Berthelsen. Video: KPC Ingeniørerne/B&B Hotels Scandinavia

Odense skal op på niveau med Aalborg, siger socialdemokraten Anders W. Berthelsen i forbindelse med, at byrådet skal tage stilling til en hotelkædes ønske om at etablere sig i centrum af byen.

Det er den franskejede hotelgigant B & B Hotels, som har fået et godt øje til en placering i Vindegade overfor Odense Teater og indkørslen til Odense Slot.

Her ønsker kæden at bygge helt nyt og rejse et hotel med 154 værelser.

- Nu har vi fået Odeon, men vi har ikke helt hotelkapaciteten endnu. Det får vi med et ekstra hotel - forhåbentlig - i Vindegade, siger Anders W. Berthelsen til TV 2/Fyn.

Projektet strækker sig over tre ejendomme. De eksisterende bygninger skal rives ned for at give plads til hotellet, som har prædikatet "økonomiklasse med en god standard".

Læs også Værtshus i Odense solgt for nul kroner

Placering med muligheder

Anders W. Berthelsen ser beliggenheden for et nyt hotel som god:

- Vi ser meget positivt på det. Det er en fin beliggenhed. Hotelgæsterne vil have meget kort vej hen til Odeon, hvor der er konferencemuligheder. Og så lige midt i byen, hvor kulturmulighederne er teater og caféer og så videre.

- Jeg tror sagtens, vi kan rumme endnu flere hoteller, end dem der kommer her. Odense skal op på samme niveau som Aalborg - og helst endnu bedre, siger Anders W. Berthelsen

Kig på karréen

Faktisk åbner det franske hotel-ønske for tanker om at forny hele karréen.

- Vi har sagt, at vi skal kigge hele karréen rundt - de fire gader - og se, om vi kan få lavet en ensartethed og en plan for, hvad der skal bevares, og hvad man eventuelt kan ændre på.

- Det er ikke lige godt det hele. Der er nogle meget flotte bygninger, men der er også noget, som måske godt kan udskiftes, siger Anders W. Berthelsen.