I det fynske folks tjeneste

Hotspot: 75 nye smittede i Odense på syv dage

Odense Kommune er blandt kommunerne med det højeste antal smittede netop nu.

Odense Kommune har i de seneste syv dage 75 nye smittede med covid-19. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Odense Kommune har i de seneste syv dage 75 nye smittede med covid-19. Det giver et incidensniveau på 36,7.

Det gør lige nu Odense til den kommune i Danmark med det næsthøjeste incidensniveau, altså antallet af smittede per 100.000 borgere.

Det viser de nyeste tal fra Statens Serum Institut, SSI.

Læs også Stiger og stiger: Smittetal eksploderet på Odense-skole

Er incidensniveauet over 20, kommer man på sundhedsmyndighedernes observationsliste. Der befinder Odense Kommune sig lige nu blandt andet sammen med Nordfyns og Kerteminde Kommuner.

I Nordfyns Kommune har der i de seneste syv dage været ni nye tilfælde, hvilket giver et incidensniveau på 30,4. I Kerteminde Kommune er antallet tilsvarende fem, hvilket giver et incidensniveau på 21.

I alt er der ti danske kommuner med et incidensniveau på over 20.

Blandt de ti fynske kommuner er der i de seneste syv dage ikke konstateret nye smittetilfælde i Middelfart, Ærø og på Langeland. I de resterende fire kommuner har der været  mellem et og fem nye tilfælde.

Antallet af coronasmittede i Danmark er torsdag steget med 179, og antallet af indlagte er steget med to til i alt 17 personer.

Det er det højeste tal for et enkelt døgn siden 22. april.

Til gengæld falder antallet af indlagte på intensivafdeling med en til tre. Alle tre ligger i respirator. Der er ikke registreret nogle nye dødsfald med coronavirus det seneste døgn.