I det fynske folks tjeneste

Hov - det drypper da: Store vandpytter i helt ny p-kælder

Det er kun et halvt år siden, at p-kælderen under Thomas B. Thriges Gade og Odeon åbnede i Odense. Nu siver vandet ned i kælderen.

00:27

Video: Ole Holbech

Foto: Ole Holbech

Foto: Ole Holbech

Foto: Ole Holbech

1 af 4

Den 10.000 kvadratmeter store parkeringskælder under Thomas B. Thriges Gade rummer hele 500 p-pladser og åbnede 1. oktober sidste år.

Men udover biler siver der nu også vand ned i den nye kælder. 

Pjask Foto: Ole Holbech

Vandet kommer fra overflader og siver ned gennem kælderen. Nogle steder laver vandet skjolder på søjlerne og andre steder større vandpytter på kælderens gulv.

- Vi har nogle utætheder nede i kælderdækket, som gør, at det vand, der falder oppe i byggefelterne, løber ind. Det er nogle utætheder, vi har haft i et stykke tid. Tingene arbejder dernede, efterhånden som folk begynder at bygge, så bliver der revet nogle huller i de membraner, som er midlertidige dernede, fortæller Stig Langsager, der er projektchef i Odense Kommune. 

Læs også Ruin i 13 år: Kan du huske Odenses øjebæ?

Så nu er håndværkere gået i gang med udbedre skaderne.

Stig Langsager fortæller, at de forsøger at løse vandproblemerne ved blandt andet at bore huller i loftet under byggefelterne, så vandet der falder i byggefelterne bliver samlet op i nogle afløb og herefter fjernet. 

Håndværker igang med at fikse utætheder i p-kælderen Foto: Ole Holbech

Ved søjlerne vil håndværkerne sprøjte fugemateriale ind for at lukke utæthederne. 

Søjlerne her bærer tydeligt præg af vandet, der siver ned fra oven Foto: Ole Holbech

Hvem der får regningen for at udbedre skaderne er stadig ikke på plads, oplyser projektchef i Odense Kommune, Stig Langsanger. 

01:19

Se interview med projektchef Stig Langsager fra Odense Kommune

Luk video