Hovedpersonen kom selv: Lars von Trier på kunstudstilling

Med det gode og det onde er Brandts nu klar med en af årets store satsninger. En udstilling med filmmanden Lars von Trier.

Mod de flestes forventning dukkede manden, det hele handler om, selv op. Lidt før det store ryk ind på den røde løber af lokale og nationale kendisser, smøg en ydmygt udseende Lars von Trier sig ind ad hoveddøren med et lille følge. Sammen med Zentropa-boss Peter Aalbæk Jensen gik han videre op på 2. sal for selv at se udstillingen. Og Lars von Trier var godt tilfreds med det, han så:

- Jeg troede, at det ville være mere pinligt, end det var. Jeg havde forestillet mig det værre, vil jeg sige. Det er interessant, at man med brug af alle de her skærme, formår at få nogle af de stemninger frem, som jeg har forsøgt at få frem. Nej, det er sgu ret imponerende, sagde Lars von Trier til TV 2/Fyn.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Han var hovedpersonen, men Lars von Trier ville ikke selv holde tale.
Han var hovedpersonen, men Lars von Trier ville ikke selv holde tale.
Foto: Lasse Frost

Udstillingen "Det gode med det onde" om Triers film-kunst har været to år undervejs. Og ifølge Brandts direktør, Mads Damsbo, er det helt naturligt, at Brandts nu også har Lars von Trier på plakaten.

- Der er jo sket det nybrud rundt omkring i verden i de sidste ti år, at film i høj grad er blevet anerkendt som det 20. århundredes måske vigtigste kunstnerisk opfindelse, siger Mads Damsbo. Han understreger samtidig, at Lars von Trier er Danmarks måske bedst kendte kunstner i verden lige nu.

Peter Aalbæk Jensen har været en medvirkende årsag til, at udstillingen er blevet til noget. Men han var skeptisk, da han fik de første henvendelser. Kun fordi Kunstmuseet Brandts så bevidst satser på foto og film blev han overtalt.

- Skulle den her udstilling laves af Louisiana? Over my dead body! Sådan lød den kontante melding fra Zentropa-bossen, da han i en lille åbningstale takkede Brandts ledelse for udstillingen.

Udstilingen "Det gode med det onde" kan ses på Brandts frem til 29. juli 2018.