HTX-elev og universitetsstuderende på samme tid

En fynsk HTX-elev er så dygtig, så han efter sommerferien skal studere fysik på Syddansk Universitet ved siden af gymnasiet.

Jacob Vesti Moeslund Nielsen har netop afsluttet sit første år på Odense Tekniske Gymnasium, og han har samtidig afsluttet tre højniveaufag. Fagene skulle han først have afsluttet efter tredje år, men nu har han tid til at læse HTX på deltid, så han samtidig kan læse fysik på Syddansk Universitet.

- Et almindeligt tre-årigt forløb vil jeg muligvis ikke finde udfordrende og interessant nok. Så i et forsøg på at holde mig engageret i mine studier og i naturvidenskab, så ønskede mine lærere at få mig igennem lidt hurtigere, siger Jacob Vesti Moeslund Nielsen

En af de første, der lagde mærke til Jacob Vesti Moeslund Nielsens høje intelligens var Jens Kurt Kraaer, der er fysiklærer på Odense Tekniske Gymnasium.

- Vi har jo aldrig set magen til elev. Jeg har jo i mange år haft mange superdygtige elever, men Jacob er meget speciel, det må vi sige. Og han er et utrolig talent. Derfor er det helt oplagt, at vi laver en mulighed for, at han kan blive udfordret, fortæller Jens Kurt Kraaer.