Hummel og fynske æggemaskiner en god cocktail

Familien Stadil, der bl.a. ejer sportsmærket Hummel og Sanovo-koncernen på Fyn, fik sidste år et overskud på 296 millioner kroner før skat.

Thor Stadil og sønnen Christian Stadil, der blandt andet står bag sportsmærket Hummel og Sanovo-koncernen på Fyn, omsatte sidste år for 6,3 milliarder kroner og tjente 296 millioner kroner før skat.

Formuen - egenkapitalen - er på 1,7 milliarder kroner, og samlet beskæftiger koncernen nu 3468 medarbejdere.

Familien har samlet sine aktiviteter i Thornico Holding, og far og søn er enige om, at året har været "særdeles tilfredsstillende".

Omsætningen steg med en halv milliard kroner, og indtjeningen holder det høje niveau fra 2014.

Christian Stadil, der har overtaget aktierne i Thornico-koncernen, er også bestyrelsesformand i Hummel, der sælger sportstøj.

Og her kan han se tilbage på et overskud på 108 millioner kroner før skat med udsigt til yderligere vækst de kommende år.

Sanovo-koncernen, der har virksomheder i Odense, der producerer anlæg til æggebranchen, og en fabrik i Ringe, der producer ostepulver,  bidrager også positivt til indtjeningen.

Sanovo-koncernens regnskab samlet i Lactosan-Sanovo Holding er endnu ikke tilgængeligt i CVR-registret, men det kan allerede nu konkluderes, at Sanovo Technology, der producerer maskiner til æggeproduktion, bliver årets højdespringer.

Firmaet, der flytter 1. juli, og har ofret 60 millioner kroner på en udvidelse på Datavej i Odense, hoppede sidste år fra 25 til 83 millioner kroner i overskud før skat.

Også det kinesiske datterselskab China Egg Products bidrog til festen - dog i mindre målestok - med et overskud på 15 millioner kroner.  

Derimod gik det mindre godt med Thornico-koncernens skibsdivision, der var væsentligt påvirket af den generelle nedtur på verdensmarkedet indenfor skibsdrift.

Skibene er generelt erhvervet til for høje priser i forhold til dagens marked.

Det har medført negative driftsresultater og ligeledes et trecifret millionbeløb i nedskrivninger, der har påvirket Thornico koncernens driftsresultat.

Samlet lykkedes det dog at lande et overskud på 32 millioner kroner før skat.

Skibsdivisionen forventer et forbedret resultat i 2016, mens de øvrige divisioner igen forventes at bidrage med positive resultater, oplyser Thornico i sin ledelsesberetning.

Trod aktieoverdragelsen til Christian Stadil er Thor Stadil stadig særdeles aktiv i koncernen. Han har i dag firmaadresse i det smukke Kørup Slot i Otterup Kommune.