I det fynske folks tjeneste

Hun kan vælte Odenses nye borgmester: Her er hendes krav

Rådmand fra Det Radikale Venstre har mulighed for at vælte Peter Rahbæk Juel, der skal afløse Odenses borgmester, Anker Boye.

00:28

Susanne Crawley Larsen skal i dialog med Odenses kommende borgmester.

Efter nytår stopper Anker Boye (S) som borgmester i Odense, og efter planen bliver han afløst af partifællen Peter Rahbæk Juel.

Susanne Crawley Larsen (R), der er byrådsmedlem og rådmand for børn og unge, kan dog i princippet vælte den nye borgmester, allerede inden han sætter sig i den varme stol.

Der ligger nemlig en politisk aftale mellem Socialdemokratiet og Det Radikale Venstre til grund for, at Anker Boye fik borgmesterposten ved det seneste kommunalvalg. Den radikale rådmand kræver nogle flere samtaler med den kommende borgmester, inden hun peger på Anker Boyes afløser.

Det var nogle personbårne aftaler, som selvfølgelig handlede om politik, men jeg har et behov for at få det bekræftet.

Susanne Crawley Larsen

- Jeg har et behov for at blive bekræftet i, at de aftaler og forståelser, jeg har haft med den tidligere borgmester, stadig gælder. Det var nogle personbårne aftaler, som selvfølgelig handlede om politik, men jeg har et behov for at få det bekræftet, siger Susanne Crawley Larsen til TV 2/FYN.

Indleder dialog

Dermed kan Peter Rahbæk Juel ikke sætte sig i spidsen for Odense, inden der er givet grønt lys fra rådmanden.

Ifølge Susanne Crawley Larsen er der indledt en dialog med Peter Rahbæk Juel. Hun har dog på forhånd ikke et særlig godt kendskab til Anker Boyes afløser.

Læs også Anker Boye stopper før tid

- I politik betyder personligt kendskab noget. Respekt og tillid betyder noget, og meget af det er baseret på aftaler, som skal holde i lang tid, og det har jeg et behov for at få vendt med ham, siger Susanne Crawley Larsen.

Årets sidste byrådsmøde finder sted den 14. december, og her bliver det formentlig afklaret, om Susanne Crawley Larsen kan sige god for Odenses kommende borgmester.

Peter Rahbæk Juel kommer på besøg i studiet hos TV 2/FYN mandag eftermiddag kl. 17.20.