I det fynske folks tjeneste

Hunde søger spor på drabsstedet

Politiet er fortsat på bar bund i efterforskningen af den brutale nedskydning af fynsk ægtepar.

Politiet har afspærret et stort område i Tusindårsskoven i Odense, hvor ægteparret Heidi Nielsen og Bjarne Johansen onsdag aften blev skudt ned og dræbt af en ukendt morder.

En repræsentant fra Hjemmeværnet fortæller til Ritzau, at politiets hunde skal have ro til at arbejde, og afspærringen skal sikre, at eventuelle spor ikke bliver ødelagt.

Ifølge hjemmeværnsmanden er der brugt ikke mindre en 3,5 kilometer minestrimmel til at afspærre gerningsstedet med.

Politiet er fortsat i vildrede omkring motivet. Der er næppe tale om et røveri, som løb af sporet og endte i drab. Heidi Nielsen havde nemlig et dyrt ur og en ring på sig, da hun blev fundet. Manden var desuden i besiddelse af sin mobiltelefon.

Ægteparret førte efter alt at dømme et helt normalt liv. Statusmæssigt hørte de til i den høje ende. Bjarne Johansen var kirurg på Odense Universitets Hospital, mens Heidi Nielsen var økonomidirektør i møbelfirmaet Montana.

Ægteparret blev fundet dræbt torsdag morgen. De havde forladt deres hjem i Sanderum onsdag aften for at gå en aftentur, men vendte ikke tilbage. Parrets datter blev bekymret og ringede til politiet.

Det var hundelufteren Flemming Reinholdt, der torsdag morgen fandt de to lig. Politiets foreløbige undersøgelser har vist, at parret er blevet skudt adskillige gange med et 9-millimeter-våben, muligvis en maskinpistol.

Politiet har modtaget over 100 henvendelser i sagen. Flere af dem går på en mørkhåret mand omkring 40 år, der er set i nærheden af gerningsstedet onsdag aften. Manden skulle angiveligt have opført sig mistænkeligt.

Som det altid sker i drabssager, så skal ægteparret obduceres i håbet om, at retsmedicinerne kan kaste yderligere lys over sagen. Resultatet af obduktionen foreligger forventeligt senere fredag.