I det fynske folks tjeneste

Hundeejer: Det har været frygteligt og sorgfyldt

Camilla Christensen fra Odense har den seneste måned ikke kun mistet en, men hele to hvalpe på grund af den farlige Parvovirus.

00:18

For en måned siden måtte en dyrlæge aflive et kuld hvalpe fra Nordøstfyn. Siden er i alt 14 hunde blevet aflivet på grund af virussen. Det er 13 hvalpe og en voksen tæve.

En af dem, der her mistede sine hunde, er Camilla Christensen fra Odense. For en lille måned siden blev hendes ene hvalp smittet og måtte aflives. Nu er den anden også aflivet.

Læs også Smittefare: Hvalpe aflivet efter fund af dødelig virus

- Det har været surrealistisk, tragisk og sorgfyldt. Vi er stadig dybt ulykkelige over at se de to små væsener, der bare ligger søde og klar til at komme ud i verden, og så skal de igennem sådan noget, siger Camilla Christensen fra Odense.

Den smittefarlige virus spreder sig gennem afføring, og hundene bliver smittet efter kontakt med andre dyrs afføring. Parvovirus er resistent overfor langt de fleste rengøringsmidler og kan overleve i jord i op til seks måneder.

Der skal gå lang tid før Camilla Christensen igen skal have en hvalp.

- Hvis der er gået fem til syv år, så kan det være, at vi tør starte med en hvalp igen. Der skal gå mange år, før man kan være sikker på, at virussen er væk igen, fortæller Camilla Christensen.

00:51

- Hvis der er gået fem til syv år, så kan det være, at vi tør starte med en hvalp igen. Der skal gå mange år, før man kan være sikker på, at virussen er væk igen, fortæller Camilla Christensen.

Luk video

  Foto: Andreas Hedelund Jørgensen

Fakta om Parvovirus

  • Parvovirus smitter gennem afføring og jord
  • Virusset er særlig farlig for ikke-vaccinerede hunde
  • Dødeligheden er 80-95 procent
  • Sygdommen bryder ud 4-14 dage efter smitte
  • Parvovirus er resistent mod rengøringsmidler
  • Parvovirus kan spredes via hud, tøj, fodtøj samt andre genstande, f.x. tasker, som vi bærer med os rundt
  • Symptomerne på smitte er nedsat appetit, opkastninger og blodig diarre
  • Virusset kan overleve op til et halvt år i jorden