I det fynske folks tjeneste

Hundrede tyrkere til demonstration

Et par hundrede tyrkere bosat på Fyn mødte lørdag middag op i Odense for at støtte deres demonstrerende landsmænd i hjemlandet.

01:00

1 af 2

Demonstrationen var arrangeret af den tyrkiske kulturforening OPSAK i Odense, og efter samling og taler på Flakhaven gik optoget gennem gågaderne i Odense.

- Vi vil gerne gøre opmærksom på at der i Tyrkiet er et demokratisk oprør i gang som kræver støtte fra hele vesten. Det er afgørende for vores udvikling - også i Europa - at Tyrkiet får en retning som er demokratisk og ikke mod en islamisering, siger formanden for OPSAK, Ali Cevik.

Den seneste uge har der været demonstrationer i Tyrkiet. Protesterne begyndte, da regeringen offentliggjorde planer om at bebygge Diren Gezi Parken, men har udviklet sig til en protestbevægelse mod det demonstranterne ser som en snigende islamisering af Tyrkiet.

- Det glæder mig at der er en ung generation der kræver deres rettigheder på en fredelig måde. Politiet har brugt overdreven vold, men fra demontranternes side har der hverken været optøjer eller vandalisme, siger Ali Cevik.

Læs mere om OPSAK