I det fynske folks tjeneste

Hvem skal afløse Thorsager?

Med Søren Thorsagers farvel, skal de odenseanske socialdemokrater nu finde ud af, hvem der skal overtage posten som rådmand, men politikerne holder kortene tæt ind til kroppen. TV2/FYN giver her er et bud på, hvordan kabalen kan gå op.

Hvem skal afløse Søren Thorsager som Ældre- og handicaprådmand?

Den nye rådmand skal findes i socialdemokraternes ti mand store byrådsgruppe.

Søren Thorsager er lige gået, og Anker Boye skal ikke flyttes fra by og kultur. Så nu er der otte kort, som gruppen skal vælge mellem.

Indtil sidste uge kunne Maiken Baagøe have lignet en mulighed, men hun trak sig som ordfører - og til spørgsmålet: Kunne du selv forestille dig at være rådmand er svaret klart.

- Nej, det kunne jeg ikke.

Det samme siger Torben Hangaard, der stopper i politik ved næste valg og Tina Bue Jensen, der er meget glad for sit nuværende job.

Mohammed Mansour er i dag næstformand i Ældrehandicapudvalget, men hans dansk evner er næppe gode nok til at tage posten som rådmand.

Tilbage er der fire realistiske bud, som alle har stort set samme svar på, om lige nøjagtigt de er kandidat til posten.

- Det snakker vi om på mandag i gruppen. Det har jeg sådan set ikke nogen kommentarer til, siger Peter Rahbæk Juel, som selv sidder i Ældrehandicapudvalget.

De øvrige gruppemedlemmer vil heller ikke pege på en person endnu.

- Jeg synes det er enormt vigtigt, at vi giver os god tid. Og jeg synes det er enormt vigtigt, at vi inddrager vores medlemmer og hele vores partiorganisation, siger Maiken Baagøe.

Thomas Funding er netop forfremmet til ordfører, og spås en stor fremtid. Men i denne omgang vurderer mange, at han med 23 år er for ung.

Helle Nielsen har et godt bagland i fagbevægelsen, men efter sidste valg tabte hun kampen mod Søren Thorsager om at blive rådmand, og hun har næppe heller opbakning nok i dag.

Tilbage er budgetordfører Jesper Kinch-Jensen, der nyder respekt for sin faglige indsigt, men måske mangler lidt i kommunikationen med medierne, og den mere udadvendte gruppeformand Peter Rahbæk Juel.

Buddet herfra vil være, at Rahbæk Juel tager stikket hjem.