Hver femte i Odense kører på farlige dæk

Hver femte odenseaner har farlige dæk på bilen, og en stor del af dækkene er direkte ulovlige. Det viser en ny undersøgelse foretaget af autoservicekæden Euromaster.

21 procent af dækkene er så nedslidte, at de i vintervejret vil udgøre en betydelig sikkerhedsrisiko, og en tredjedel af de slidte dæk har en mønsterdybde på under 1,6 mm.

- Det er en markant forværring i forhold til sidste års måling. Mest skræmmende er den eksplosive stigning i antallet af direkte ulovlige dæk, siger Henrik Jensen, der er centerleder hos Euromaster i Odense.

Hos Rådet for Større Dæksikkerhed finder man også målingen bekymrende.

- Vi anbefaler mindst 3 mm. dækmønster, fordi dæk med lille mønsterdybde ikke kan aflede så store vandmængder. Det øger risikoen for akvaplaning og nedsætter styre- og bremseevnen, siger direktør Volker Nitz.

Den store dæk-undersøgelse er lavet torsdag ved Bilka i Odense, og der er flere gode grunde til at få set sine dæk efter, hvis ikke det er sket.

- At køre på dårlige dæk er ikke alene farligt, men kan også blive dyrt. Politiet kan give en bøde for hvert ulovlige dæk, siger Henrik Jensen.