Hvordan laver man en landsby til demente?

Om tre år skal en landsby kun for demente stå indflytningsklar i Odense. Men hvordan bygger man lige en bydel til 300 demente? Du kan hjælpe.

Tirsdag begynder det helt store tankearbejde og ideudvikling på Odense Rådhus, hvor eksperter, pårørende og demensramte skal belyse alle aspekter af livet med demens.

Det er OK-fonden og Odense, der er gået sammen om at skabe Byen for Livet, der bliver en bydel for 200-300 mennesker med demens. Men inden byggeriet begynder handler det om at samle erfaringer, ideer, drømme og inspiration.

Foruden det store kick-off event i dag på rådhuset kan alle komme med deres ideer på www.byenforlivet.dk de kommende 14 måneder.

- Byen for Livet skal give mennesker med demens et liv fuld af mening og livskvalitet - uanset hvilket stadie deres demenssygdom er i. Det kræver, at vi involverer alle organisationer, eksperter og pårørende, som har lyst til at bidrage. Vi skal bruge den bedste viden til at skabe de bedst mulige rammer for et godt liv med demens, fortæller ældrerådmand Per Berga (Ø).

I Danmark lever op imod 90.000 mennesker med en demenssygdom. Og der kommer op mod 15.000 nye tilfælde af demens i Danmark hvert år.

I 2040 forventes det, at antallet af demente over 60 år stiger til 155.000.

Læs mere om demens