Hylder Dronningen: H.C. Andersen festivalen bliver mere royal i 2023

I 2023 kan man opleve en musical om Dronning Margrethe på H.C. Andersen Festivals i Odense.

Når H.C. Andersen festivalen slår dørene op til eventyrlig fejring i 2023 i Odense, bliver det med en ganske særlig musical på programmet. 

På den ugelange festival får den fynske eventyrkonge nemlig kamp til stregen af det virkelige monarki i form af den nyskrevne danske musical "Margrethe" som hylder Dronning Margrethe den 2. i musikalsk teater.

- Det er ubetinget den største enkeltforestilling, vi har været med til at producere til en festival. Vi er rigtig stolte, siger festivaldirektør Peter Bøgholm og forklarer, at musicalen er blevet til i et samarbejde mellem H.C. Andersen Festivals og Mikkel Rønnow Musicals.

Et kald i livet

Der er stolthed at spore hos den odenseanske festival, der glæder sig til at kunne hylde Dronningen sammen med eventyrforfatteren.

Men for flere kan spørgsmålet melde sig, hvad der binder Dronning Margrethe og H.C. Andersen sammen.

quote Vores dronning har en usædvanlig stor interesse i H.C. Andersen og hans kunstneriske univers og har stor viden om det

Peter Bøgholm, direktør, H.C. Andersen Festivals

- H.C. Andersen Centret beskrev for os, at det er to personer med et kald i livet. Mens dronningens kald var at være monark og statsoverhoved, levede H.C. Andersen under et kald i sig selv som kunstner, siger Peter Bøgholm og tilføjer:

- Han blev fejet ned, men endte med at blive en af Danmarks og verdens største kunstnere. Han blev simpelthen drevet af sit eget kald, og der er en lighed.

Kunstnerisk interesse

Det bliver på de skrå brædder i Odeons teatersal, man kan komme til at opleve musicalen til næste sommer. 

Udover et fælles kald i livet, har Dronning Margrethe II altid udvist interesse for H.C. Andersen.

- Vores dronning har en usædvanlig stor interesse i H.C. Andersen og hans kunstneriske univers og har stor viden om det, fastslår Peter Bøgholm.

Musicalen får premiere den 23. juni 2023 på Det Kongelige Teater, hvorefter den rykker til Odense 17. august 2023. Derefter bliver forestillingen spillet i Musikhuset fra 29. august 2023.

Selvom der er halvandet år til premieren, glæder man sig over aftalen om co-produktion hos H.C. Andersen Festivals.

- Det er kæmpestort for os, at en musical af absolut højeste klasse produceret af Nordens formentlig dygtigste musicalproducent bliver præsenteret i Odeoen under H.C. Andersen Festivals i 2023. Det bliver et fyrtårnsarrangement, smiler en glad festivaldirektør.