I det fynske folks tjeneste

Hyldestparade for soldater i Odense

Fynske soldater, der har kæmpet ude i verden, bliver nu hyldet ved en storstilet parade i Odense til juni. Odense er den første kommune i landet, der arrangerer en sådan parade.

- Jeg er meget stolt over at vi som den første by i Danmark på denne måde samler de mange soldater, der har påtaget sig en personlig risiko ved at deltage i internationale missioner for at skabe sikkerhed og tryghed for os alle, siger borgmester Jan Boye(K).

Paraden løber af stablen den 27. juni på Flakhaven i Odense og får deltagelse af alle fynske soldater, der i årenes løb har været udsendt i international tjeneste.

Formålet med arrangementet, der er blevet til i samarbejde med Totalforsvarsregion Fyn, Syd- og Sønderjylland, er at give fynboerne lejlighed til at vise deres respekt for det ansvar, som de udsendte soldater har påtaget sig.
 
- Jeg er utrolig glad for, at Odense Kommune og borgmester Jan Boye tager initiativ til dette arrangement, siger chefen for Totalforsvarsregion Fyn, Syd- og Sønderjylland, oberst Mogens Bech, der også er garnisonskommandant i Odense og på Fyn.