I det fynske folks tjeneste

Mandag flagede 164 institutioner på halv i Odense

Mandag bisættes tidligere direktør for Børn- og Ungeforvaltningen Poul Anthoniussen. Derfor flager man på halv flere steder i Odense.

Poul Anthoniussen var direktør for Børn- og Ungeforvaltningen i Odense Kommune frem til sin død 5. december. Foto: Birgitte Carol Heiberg/Jysk Fynske Medier/Ritzau Scanpix

Dannebrog flagede på halv ved rådhuset og alle institutioner under Børn- og ungeforvaltningen i Odense Kommune mandag indtil klokken 13.00.

Det skete i anledning af, at tidligere direktør for Børn- og Ungeforvaltningen Poul Anthoniussen skulle bisættes. Det skete mandag klokken 12.00 ved kapellet. 

Poul Anthoniussen blev alvorligt kvæstet i en bilulykke torsdag 5. december. Ulykken skete klokken 21.55, hvor han kørte op i en lastbil på Ålsbo Rasteplads på Vestfyn. Derefter blev han transporteret til Odense Universitetshospital, hvor han døde lørdag 7. december i en alder af 49 år. 

Ulykkesstedet blev derefter undersøgt af en bilinspektør for at fastslå, hvad der skete.  

Ingen kutyme

Det er ikke kutyme, at der flages på halv, når en direktør i kommunen dør. Det er en beslutning, der tages af stadsdirektøren fra gang til gang, oplyser Odense Kommune. 

Poul Anthoniussen var administrerende direktør for Børn- og Ungeforvaltningen i Odense Kommune fra 2016 og frem til sin død. Han blev uddannet lærer i 1995 på Ribe Statsseminarium og arbejdede efterfølgende både som lærer, souchef og viceskoleinspektør. Senere bestred han jobbet som skolechef, inden han blev direktør. 

Poul Anthoniussen efterlader sig en kone og to børn. 

Flaget vil mandag være på halv ved 129 børnehuse og 35 skoler.

Læs også Kommunal direktør afgået ved døden efter ulykke