I dag: "X Factor"-vinder på vej til Odense

Fredag aftens vinder af årets "X Factor", Kristian Kjærlund, dukker lørdag eftermiddag op i Rosengårdcentret.

Den første vinder af "X Factor" siden sangkonkurrencen i år skiftede fra DR til TV2, blev fredag aften fundet. 

Og allerede lørdag tager vinderen, Kristian Kjærlund, på tur med sin triumf. Således dukker han op på Torvet i Rosengårdcentret klokken 13.00.

Her vil der blive mulighed for at komme tæt på den sky og flamboyante vinder. Rosengårdcentret skriver, at Kristian Kjærlund både vil skrive autografer og, måske ikke mindst, vil han optræde.

Således  bliver der efter al sandsynlighed mulighed for et genhør med Kristian Kjærlunds nummer, "Lost and Profound", som er skrevet og produceret af blandt andre den tidligere "X Factor"-dommer Remee og sangerinden Kwamie Liv.

Intens finale

23-årige Kristian Kjærlund løftede fredag aften trofæet foran 3.200 tilskuere i et udsolgt Forum Horsens. Han vandt en intens finale mod 16-årige Benjamin Rosenbohm og 15-årige Live Vogel.

Dommer Lars Ankerstjernes to unge deltagere var oppe imod Thomas Blachmans sidste deltager, mens Oh Land var uden deltagere i finalen. 

Traditionen tro var det seerne, der bestemte, hvilken af de tre resterende deltagere, der skulle løbe med sejren.

Dermed har Thomas Blachmans artister nu vundet sangkonkurrencen tre gange i alt. Sidste år vandt han også med gruppen Place on Earth.

Finalen begyndte med, at de tre deltagere hver især sang et nummer, som deres mentor havde valgt, og et nummer valgt af en tildelt producer.

Før den afgørende fase blev Live Vogel stemt ud. Dermed fik Kristian Kjærlund og Benjamin Rosenbohm lov til at fremføre deres potentielle vindersang, som var produceret og skrevet til dem i ugen op til finalen. 

Efterfølgende kunne vært Sofie Linde udråbe Kristian Kjærlund, der er fra Horsens, som vinder af dette års "X Factor". Dermed tog han sejren foran sit hjemmebanepublikum.

- Jeg har ikke vænnet mig til det endnu. Overhovedet ikke. Vi havde pisket en stemning op omkring, at Benjamin ville vinde, også bag kulissen. Så jeg fatter det ikke rigtigt, sagde Kristian Kjærlund efter finalen til TV2.

Udover æren og "X Factor"-trofæet kan han også se frem til at spille på festivalen Smukfest i august.

Derudover har han vundet en pladekontrakt med Sony samt to ugers indspilning i det legendariske Sonic Vista Studio på Ibiza, hvor blandt andre Lady Gaga og David Guetta har indspillet. 

Fredag aften kunne TV2 afsløre, at de tager endnu en omgang med "X Factor" næste år.