I det fynske folks tjeneste

I stedet for varme hænder: Her er hjælpen til de ældre

Odense Kommune åbner nu Teknologi-lejligheden på Dalumvej under det nye navn - Det Hjælpsomme Hjem.

Mulighederne er mange, hvis man har brug for hjælp. Her ses fra venstre et toilet, der kan vaske personen, der bruger det bag i, en robot-ske samt et håndtag med sugekopper, der kan sættes op på alle flader, når man har brug for noget at tage fat i. Foto: Ditte Lunde

Nu har odenseanerne igen muligheden for at prøve robot-skeer, selvkørende støvsugere og intelligente toiletter.  

Den tidligere teknologi-lejlighed, hvor folk kan komme ind fra gaden og afprøve de hjælpemidler, som Odense Kommune tilbyder, blev aldrig den succes, som kommunen havde håbet på.

Derfor relancerer de den nu under et nyt navn - Det Hjælpsomme Hjem -  konceptet er det samme, men nu har Odense Kommune hjemtaget driften, hvor det før hen var virksomheden Public Intelligence, der stod for at drive lejligheden. 

- I det gamle hjem var det ikke os, der bestemte, hvilke hjælpemidler der var, så de hjælpemidler, som der er her nu, er nogle som man kan få bevilliget af Odense Kommune, siger Peter Holm Vilstrup, rehabiliteringsleder i Odense Kommune. 

Det viste sig, at Public Intelligence tog sig betalt af over 30 firmaer for at udstille præcis deres produkter. Det gav en situation, hvor de fleste af produkterne var nogle, Odense Kommune hverken visiterede til eller ejede.

Odense Kommune har derfor hjemtaget driften og udstiller primært de ting, som kommunen selv visiterer til.  

- Vi vil gerne opnå, at borgerne begynder at efterspørge hjælpemidler og teknologi i stedet for at efterspørge ældrepleje, så det er borgeren, der selv bestemmer, for eksempel hvornår man skal på toilettet, siger Peter Holm Vilstrup, rehabiliteringsleder i Odense Kommune. 

00:34 Luk video