I det fynske folks tjeneste

Idrætsinitiativer fra Odense og Svendborg kæmper med om idrætspris

To idrætsinitiativer fra Odense og et fra Svendborg er med i opløbet om Danskernes Idrætspris.

Tre fynske idrætsinitiativer er med i konkurrencen om at vinde Danskernes Idrætspris. Foto: Danmarks Idrætsforbund

Alle fynboer kan nu stemme og på den måde udvælge ét af tre fynske idrætsinitiativer, der skal gå videre i konkurrencen om Danskernes Idrætspris.

Et regionalt dommerpanel har udvalgt tre idrætsinitiativer ud af i alt 12 forskellige indstillinger. Med prisen følger 100.000 kroner, og vinderen bliver hyldet ved DR’s sportsgalla i Jyske Bank Boxen. Danskernes Idrætspris er præsenteret af e-Boks i samarbejde med DIF og DR P4.

FitForKids i Svendborg, Vollsmose Boxing (Odense) og Cycling Odense er udvalgt til at gå videre i konkurrencen om at vinde Danskernes Idrætspris og de 100.000 kroner, der følger med. Hvilket initiativ af de tre, der skal gå videre, afgøres af en afstemning på www.danskernesidrætspris.dk, hvor alle kan deltage, og hvor man også kan læse mere om initiativerne.

20 indstillinger blev til 12

I alt kom der 20 indstillinger i P4 Fyns sendeområde. En del indstillinger pegede på de samme initiativer, så det blev derfor til 12 forskellige indstillinger.

Bag udvælgelsen står et regionalt dommerpanel, der består af fynske Anne Lolk, roer og deltager ved OL i Rio, Mette Skov Hansen, DIF-ambassadør og Anne Mette Dam Trane, journalist ved DR P4 Fyn.

Anne Lolk begrunder udvælgelsen FitForKids i Svendborg sådan: 

Læs også Danskernes Idrætspris: Checken ankommet til Odense Sportscentrum

- Det er et gennemtænkt initiativ, som rammer en sårbar målgruppe og som har fokus på et behov i en tid, hvor flere og flere bliver overvægtige. Børnene får øget selvværd og trivsel og får en oplevelse af at tilhøre et fællesskab. Initiativet bliver en fødekæde til foreningslivet lokalt. Det favner hele familien og bæres frem af frivillige kræfter.

- Vollsmose Boxing er et initiativ, som kobler det gode foreningsliv og seriøse sportslige ambitioner i et udsat område, fortæller Mette Skov Hansen om begrundelsen for at vælge netop det initiativ.

- Klubben arbejder ud over sportslige præstationer på at skabe et godt socialt liv for de unge. Den forsøger at favne bredt ved for eksempel at tilbyde lektiecafé, sociale aktiviteter og forældresamarbejde, således at klubben bliver et styrkende samlingssted for de unge i Vollsmose. 

Anne Mette Dam Trane giver valget af Cykling Odense følgende ord med på vejen:

- Det tværgående samarbejde mellem flere forskellige sportsgrene gør, at det appellerer til flere børn. De sportsgrene, som tilbydes, er mindre udbredte, men det er sportsgrene, hvor Danmark formår at skabe gode resultater og dermed har store forbilleder for børnene. Initiativet er tænkt bredt i forhold til aldersklasser, hvilket gør, at man formår at fastholde de unge. Initiativet aktiverer mange frivillige for eksempel også seniorer.

Nu er det op til borgerne på Fyn at afgøre, hvilket initiativ, der skal gå videre i landsfinalen. Der kan stemmes på et af de tre regionale finalist-initiativer på www.danskernesidrætspris.dk indtil fredag 3. november klokken 9.00.

Det regionale initiativ, der får flest stemmer, går videre til slutrunden, hvor DIF’s bestyrelse vil udvælge tre finalister. Den endelige vinder offentliggøres ved DR’s show Sport 2017 lørdag 6. januar 2018 i Jyske Bank Boxen.

Sådan foregår afstemningen

Ved at gå ind på www.danskernesidrætspris.dk kan man til og med fredag 3. november kl. 9.00 stemme på det idrætsinitiativ, som man synes fortjener at vinde Danskernes Idrætspris. Det er kun muligt at stemme én gang. De regionale vindere bliver offentliggjort af DR P4 efter afstemningen er slut. 
De otte vindere af de regionale afstemninger bedømmes fagligt af DIF’s bestyrelse, som først vælger tre finalister og herefter afgør, hvilket af de tre initiativer der er vinderen. Den endelige vinder offentliggøres ved DR’s show SPORT 2017 lørdag 6. januar 2018.