I det fynske folks tjeneste

Idrætspulje fører skoler og foreninger sammen

Samtlige folkeskoler i Odense og fri- og privatskoler har været med i et forløb eller et arrangement i samarbejde med en lokal forening med støtte fra Kommunens Idrætspulje.

Idrætspuljen uddeler 1,5 millioner kroner om året til foreninger, der tager del i den åbne skole og bidrager til, at eleverne får bevægelse ind i hverdagen gennem valgfag, forløb eller events.

Og Odense Kommune betegner dens første år som en succes.

Samtlige folkeskoler og flere fri- og privatskoler har samarbejdet med en forening om så forskellige ting som fodbold, beachvolley, lystfiskeri og sågar folkedans.

Folkedanserforeningen besøgte nemlig 3. klasse på Ubberud Skole.

- Næppe en aktivitet, børnene havde stor erfaring med i forvejen, men det er ingen hindring for engagement, som kommunen skriver i en pressemeddelelse.

Kommunen har oplevet positiv respons fra både elever og lærere, som får ny inspiration og mere motiverede elever resten af skoledagen.

I det indeværende skoleår modtog puljen mere end 30 ansøgninger, oplyser by- og kulturrådmand Jane Jegind.

En ny pulje er klar til skoleåret 2016 - 2017 til både længerevarende undervisningsforløb eller kortere aktivitetsarrangementer og alle folkeoplysende foreninger med bevægelse i fokus kan søge støtte.