I det fynske folks tjeneste

Inden OL: Lasse Norman Hansen og landsholdet træner på Fyn

Fynske Lasse Norman og resten af cykellandsholdet træner i øjeblikket på Fyn, inden turen går til OL i Rio.

00:19

Den 5. august går startskuddet til den 31. udgave af De Olympiske Lege, der denne gang skal afholdes i Rio, Brasilien.

Igen skal den fynske cykelrytter Lasse Norman Hansen fra Faaborg dyste om medaljer.

- Vi kører rigtig stærkt i øjeblikket. Det går kun i den rigtige retning. Vi mangler én uges træning mere, og så skulle jeg være helt klar, fortæller Lasse Norman Hansen.

Cykellandsholdet er i øjeblikket i Odense, hvor de træner på landeveje og Thorvald Ellegaard Arena.

- I den sidste tid har vi haft højdetræning i udlandet. Nu er vi komme til Odense for at træne i sea-level. Her på Fyn er der gode muligheder for at køre på lige landevej og landevej med bakker. Så er der selvfølgelig cykelbanen. Så her er gode forhold, fortæller assistenttræner Martin Lollesgaard.

For fire år siden blev OL i London Lasse Normans Hansen store gennembrud. Her vandt den dengang 20-årige fynbo guld i omnium. Det betyder, at han tager til OL med andre forventninger end sidst.

- OL er det største sportsevent, der er. Jeg tror ikke, jeg kunne forestille mig, hvor stort det var sidst. Men det ved jeg nu. Denne gang skal jeg forsøge at forsvare en guldmedalje, hvor jeg sidst ikke havde nogen forventninger, fortæller Lasse Norman Hansen.

Håbet om medaljer lever i bedste velgående.

- Tiden må vise, hvad det bliver til. Vi håber selvfølgelig på medaljer, men der er et par nationer, som er rigtig stærke, hvor vi skal kæmpe hårdt for at slå dem, siger Lasse Norman Hansen.

- Vores mål er at vinde medaljer. Når vi gør vores bedste, så ligger vi til at vinde medaljer. Men de andre hold forbereder sig og helt vildt, ligesom vi også gør. Så afgørelsen skal findes i den lille detalje. Vi kan ikke være sikre på en medalje. Men jeg er sikker på, at vi vil gøre det godt. Om det rækker til en femte plads eller en guldmedalje, det er svært at sige, fortæller Martin Lollesgaard.