Indonesien skal lære om affaldshåndtering fra Fyn

En delegation på 40 mand fra Indonesien er på besøg i Odense for at lære om håndtering af affald.

Danmark har et godt ry udi håndtering af affald i udlandet. Det skal en delegation på 40 indonesere lære om tirsdag, hvor de besøger genbrugspladser i Odense.

Delegationen består af fremtrædende repræsentanter fra flere ministerier fra regioner og byer i Indonesien. Herunder en række depardementschefer og borgmestre.

- Miljø er er internationalt og verdensomspændende problem. Vi kæmper alle sammen med drivhusgasser, som husholdningsaffald også bidrager til. Derfor er det rigtigt vigtigt at fortælle indoneserne om, hvordan vi håndterer affald, siger Michael Dino Hansen, der er international koordinator hos Odense Renovation.

Indonesiens udfordringer kræver investeringer i blandt andet energi-, miljø- og vandløsninger, og i den forbindelse har den indonesiske regering fået øjnene op for Danmark.

Problemer med affald i Indonesien

I udlandet er Danmark kendt for sin affaldssortering. Både det offentlige og erhvervslivet i Danmark har vist fornemme resultater på området og dermed givet Danmark et godt internationalt ry.

På Fyn skiller især Odense Kommune sig positivt ud.

Høje ambitioner

Indonesernes ugelange tur i Danmark er arrangeret af Danmarks ambassade i Indonesiens hovedstad, Jarkata, i samarbejde med Danmarks nationale grønne branding-organisation, State of Green.

Besøget i Odense skal give Indoneserne redskaber, de kan bruge til at forbedre forholdene i hjemlandet.

Den indonesiske regering har forud for besøget formuleret ambitiøse mål for landets håndtering af affald. De vil blandt andet øge andelen af vedvarende energi til 23 procent i 2025.

Fra 2017 har Verdensbanken og den indonesiske regering planer om at investere 1,2 milliarder amerikanske dollars i bedre affaldshåndtering i Indonesien. Erfaringer fra Danmark vil spille en markant rolle i udformningen af planen.

En af deltagerne på studieturen er den 16-årig miljøaktivist og grundlægger af miljøbevægelsen "Bye Bye Plastic Bags" på Bali Melati Wijsen.

- Vi har nu fået støtte fra regeringen til at gøre Bali fri for plastikposer fra 2018. Der er et år til, og vi tæller ned. Det at netværke og lære mere ved at være med på en tur som denne, er med til at skubbe vores bevægelse fremad, siger Melati Wijsen.

De store byer i Indonesien kæmper også med store mængder affald.

- I Jakarta har vi store problemer med affald. På en dag bliver der produceret 700 ton affald.  Vi har et problem med, hvordan vi får uddannet befolkningen til at tage ansvar for deres affald for at beskytte miljøet, siger leder af Jakartas Environment Agency, Isnawa Adjni. 

 

 

Oversigt

    Oversigt