I det fynske folks tjeneste

Indsamlere skal væk fra Odenses gader

Danmarks fire største byer vil ikke længere finde sig i, at handlende skal løbe spidsrod på strøggaderne for at komme uden om indsamlere fra humanitære organisationer. Byerne kræver, at justitsminister Lene Espersen griber ind.

Antallet skal reguleres

Dermed bakker de op om kritik fra byernes citychefer. Citycheferne i landets fire største byer får lokalpolitisk opbakning til at standse et stigende antal indsamlere fra humanitære organisationer på gaderne.

Citycheferne appellerede i begyndelsen juni til justitsminister Lene Espersen (K) om at give kommuner eller politi mulighed for at regulere antallet af professionelle hververe i gadebilledet. Nu kræver de ansvarlige politikere i de fire byer også, at ministeren griber ind.

Støt stigende problem

Det skriver de i et brev, som Jyllands-Posten onsdag refererer fra.
- Det er naturligvis med tilfredshed, at vi noterer, at vores respektive hovedstrøg benyttes af mange. Dette forstærker imidlertid søgningen til disse gadestrøg fra et stadig stigende antal musikanter, gøglere, tiggere og professionelle hververe. Desværre påvirker disse aktiviteter fremkommeligheden på spidsbelastningstidspunkter. Problemet med udenlandske tiggere og gademusikanter er også støt stigende, hedder det blandt andet i brevet.

Brevet er underskrevet af borgmester i København Klaus Bondam (R), rådmand i Århus Peter Thyssen (R), rådmand i Aalborg Henrik Thomsen (SF) og rådmand i Odense Anker Boye (S).