Indsats mod lejere der ikke betaler husleje

Lejere, der ikke betaler deres husleje koster hvert år boligforeningerne og private udlejere millioner af kroner. Nu sætter boligforeningerne og Odense kommune ind, for at få lejere der konsekvent ignorerer huslejen til at betale.

Anja Søndergaard og Kifa Abu Ras er beboerrådgivere i Vollsmose. De stemmer blandt andet dørklokker hos beboere i området, der skylder så meget i husleje at de er på vej til at blive smidt ud. De to blev ansat i foråret i det såkaldte Vollsmosesekretariat i erkendese af at mange af beboerne bogstavelig talt ikke kan finde ud af at betale husleje.

- Det er kun meget få der bevidst ikke betaler husleje. Ofte har man mange andre problemer, som gør, at man ikke får betalt, siger Michael Gravesen, der er sekretariatschef i Vollsmose 2020.

Sidste år blev godt 300 sat ud af deres lejlighed i Odense retskreds. Det er et fald i forhold til de foregåenede år, men tallet er nogenlund konstant i Vollsmose, hvor der sker omkring 60 udsættelse om året.

- I langt de fleste tilfælde er der tale om menneskelige kriser, hvor den manglende huslejebetaling kun er et af mange problemer. Og her kan vores beboerrådgiver sætte ind med vejledning og rådgivning, så beboerne kan komme i gang med at løse sine problemer og få betalt sin husleje, siger Michael Gravesen.

De manglende huslejer koster hvert år boligforeninger og udlejere mange millioner af kroner og regningen bliver ofte sendt videre til kommunerne og dermed skatteyderne.

- Det er umuligt at sætte beløb på, men det er dyrt med de mange udsættelser, siger Tom Rønning, der er specialkonsulent i Odense Kommune.

Oversigt

    Oversigt