I det fynske folks tjeneste

Ingen finansiering til Grønnegade-renovering

En omfattende forskønnelse af Grønnegade i Odense og et stort moderne underjordisk parkeringshus ser ud til at falde fra hinanden. Årsagen er finanskrisen.

Skitserne til en nyrenoveret plads i Grønnegade bliver nu gemt væk igen

Sådan ser Grønnegade ud i dag.

1 af 5

I dag er Grønnegade blot en rodet parkeringsplads bag Brandts Passage, men det var meningen, at gaden skulle forvandles til en rekreativ plads med interaktive aktiviteter.

- Vi har haft en arkitektkonkurrence, hvor vi har fået rigtig mange gode forslag til en forskønnelse af Grønnegade, siger By- og kulturrådmand Anker Boye(S).

Blandt andet skulle gaden have haft et såkaldt vandklaver, hvor børnene kunne spille med pladsens springvand. Besøgende skulle danne billeder ved at skygge for projiceret lys og under jorden skulle der bygges et automatisk reolparkeringsanlæg med plads til op mod 240 biler. Projektet var støttet af Realdania med seks millioner kroner.

Men nu hænger det hele i en tynd tråd. Firmaet Investoren Nordicom A/S, der skulle stå for parkeringsanlægget, kan alligevel ikke skaffe penge på grund af finanskrisen.

- Vi må drøfte i det politiske udvalg, hvad vi nu gør. Måske skal vi vente på en bankpakke eller på at finanskrisen driver over, lyder det fra rådmanden.

En mulighed er at gennemføre den overjordiske del, som er financieret af realdania. Men så kommer byen til at mangle parkeringspladser.