Ingen MPG-effekt for hoteller

Trods forudsigelser om at Melodi Grand Prix?et ville blive en guldgrube for Odense, så steg antallet af overnatninger i Odense kun minimalt. Derimod oplevede hotellerne stor fremgang i april og maj.

22.906 gange blev en seng på et hotel i Odense redt op i marts. Det svarer til en stigning på én procent i forhold til samme måned året før.

Men selvom marts - trods Melodi Grand Prix og MGP - blev lidt af en fuser for de odenseanske hoteller, så steg antallet af overnatninger markant resten af foråret.

I april overnattede 27.236 personer på et hotel i Odense og det svarer til en fremgang på 14 procent. I maj var fremgangen på hele 23,2 procent svarende til 32.249 opredninger.

- Der er generelt mere gang i hjulene og en større optimisme, og det mærker vi også i hotelbranchen i Odense, siger Sten Slot Knudsen, der er direktør på Danhostel Odense City og medlem af bestyrelsen for Horesta Syddanmark.

Hotellerne i Odense forventer fortsat fremgang resten af sommeren, og især august har branchen store forventninger til.

- Vi har store forventninger til at de mange begivenheder i Odense i august kan trække flere turister til byen. Især tror vi på, at H.C. Andersen Festivals kan give os flere overnatninger, siger Sten Slot Knudsen.

I Region Syddanmark steg antallet af overnatninger på hoteller i maj med 4,2 procent svarende til 371.437 overnatninger.