Intet Tour de France til Odense

Odense bliver ikke en del af Tour de France i 2018. Danmarks håb for at få Tour de France-starten lever fortsat, men nu er det blevet slået fast, at det ikke kommer til at blive i 2018, skriver TV 2 Sporten.

Torsdag og fredag er Tour de Frances løbsdirektør, Christian Prudhomme, i landet for at se på forholdene og mulighederne for, at verdens største cykelløb kan starte i Danmark.

Men Odense Kommune, som har bidraget med 10 millioner kroner af de samlede indskub på 90 millioner kroner, må altså vente lidt på et besøg af Tour de France. Også Region Syddanmark har givet et indskud på 5 millioner kroner.

Men løbsdirektøren er dog positivt stemt for, at Tour de France kan lægge vejen forbi Danmark. Derfor er muligheden stadig for et besøg i 2019 eller 2020, som er det nye mål for de danske initiativtagere.

- Jeg fornemmer, at der er en vilje fra Københavns side til måske en dag at være vært for Tour de Frances Grand Départ, og jeg er imponeret. Vi skal møde med ministre, statsministeren og kronprinsen. Det er første gang i ti år, at så mange indflydelsesrige personer siger, at vi vil have Touren, siger Christian Prudhomme til TV 2 SPORT.

Det kræver dog noget lidt ekstraordinært at starte verdens største cykelløb i Danmark.

- Hvis det en dag bliver her, bliver det meget specielt. Vi skal afvige fra reglerne og starte en fredag i stedet for lørdag, fordi vi skal flyve fra Danmark til Frankrig efter tre dage.

Folketingsvalg kom i vejen