I det fynske folks tjeneste

Iværksættere roser Odense

Selvstændigt erhvervsdrivende roser Odense Kommune for godt samarbejde og for at betale regninger til tiden.

Odense Kommune er placeret som nummer syv på firmaet Dineros flinkeliste, hvor mere end 14.000 offentlige og private virksomheder er blevet bedømt af over 36.000 brugere af Dineros regskabsprogram.

Med den placering er Odense den bedst placerede kommune ud af de 68 kommuner, der optræder på listen.

Det er udtryk for, at Odense har oppet sig efter tidligere at have haft ry for at være dårlig betaler. Også København, Aarhus, Roskilde, Sønderborg og Vejle Kommune har taget et stort hop op på listen.

Læs også Gammel cykelfabrik suger iværksættere til sig

- Det glæder mig, at selvstændige er glade for at handle med så mange kommuner. Københavns, Aarhus og Odense Kommune har tidligere trukket negative overskrifter, fordi de ikke formåede at betale regningerne til tiden, men det tyder på, at de har lært lektien, skriver serieiværksætter Martin Thorborg, som er administrerende direktør i Dinero i en pressemeddelelse.

Han understreger, at en lavere placering ikke nødvendigvis betyder, at den pågældende kommune er dårlig. Det kan bare være, at de ikke har fået ret mange bedømmelser.

Fik ry for at være dårlige betalere
En undersøgelse fra fagforeningen Ase viste i 2014, at 16 procent af de selvstændige havde haft dårlige betalere blandt kommunerne. Det var en stigning på to procentpoint på to år.

- Kommunerne har længe haft et blakket ry i iværksætterkredse, men forhåbentlig indikerer de gode bedømmelser, at kommunerne har strammet op og har fået styr på betalingsfristerne, siger Martin Thorborg.

Læs også Fynsk iværksætteri halter bagud

Han tilføjer, at det er vigtigt som led i at fremme iværksætterkulturen i Danmark:

- Det, der for en kommune er småpenge, er ofte en livsvigtig indkomst for en nystartet selvstændig, der er gået all in på at etablere egen virksomhed. Vi er nødt til at give gode vilkår til mennesker, der ønsker at starte egen virksomhed – og det nemmeste sted at starte er at betale regningerne til tiden, siger han.