Ja til kæmpe hoteludvidelse: - Det holder ikke at transportere gæster rundt i busser

Odense Sport & Event fik onsdag ja til at gå videre med planerne om en kæmpe udvidelse af Odense Congress Center. Men trods udbygningen vil der stadig være stor mangel på hotelværelser i Odense.

Medlemmerne i By- og Kulturudvalget i Odense har givet Odense Sport & Event lov til at arbejde videre med planerne om 200 nye hotelværelser i en ny femetagers bygning ved Odense Congress Center (OCC) på Ørbækvej.

I forvejen har OCC 109 værelser på Hotel Odense på Ørbækvej, og med en samlet kapacitet på over 300 værelser fra 2024 vil Odense Sport & Event få bedre muligheder for at byde ind på arrangementer med mange gæster.

- De store arrangementer, som politiske eller faglige årsmøder, efterspørger langt flere hotelværelser, end vi har. Lige nu løser vi det ved at bestille busser og køre vores gæster rundt til hoteller i hele Odense. Men det er ikke optimalt, siger Enrico Augustinus, der er administrerende direktør for Odense Sport & Event.

Gæster må bruge busser

Odense Sport & Event har udover de 109 værelser på Ørbækvej også 234 værelser på Odeon i Odense Midtby. Men det rækker heller ikke, når et politisk parti eller en fagforening skal holde årsmøde. Derfor bliver gæsterne i busser transporteret rundt til en række hoteller i hele Odense.

- Vi har haft arrangementer, hvor vi har brugt 17 busser til at transportere gæsterne rundt til alle dele af Odense. Det er hverken optimalt for gæsterne eller os, og det koster mange 100.000 kroner i udgifter til transport, fortæller Enrico Augustinus.

Odense Sport & Event har det seneste år haft en fremgang på 14 procent i antallet af arrangementer og overnatninger. Men samtidig har Aarhus haft en fremgang på 28 procent, blandt andet fordi byen har en større hotelkapacitet end Odense.

- Vi har ikke haft et politisk årsmøde i Odense siden 2013, og det skyldes, at vi ikke har tilstrækkeligt med overnatningsmuligheder, siger direktøren.

Unik beliggenhed

Men Odense Sport & Event mener, at Odense har alle muligheder for at få samme vækst som i andre danske storbyer, hvis der kommer hotelværelser nok.

- På grund af Odenses placering midt i landet oplever vi stor interesse fra kunderne i at placere de store events i Odense. Så med udvidelsen forventer vi at kunne tiltrække flere af de arrangementer, der kræver mange hotelværelser, siger direktøren for Odense Sport & Event.

Men selvom OCC om et par år kan huse 309 overnattende på samme tid, og der er 234 hotelværelser på Odeon, er fortsat behov for at udvide kapaciteten i Odense.

- Lige nu koncentrerer vi os om at få udvidelsen på Ørbækvej på plads, men vi håber, at der kommer endnu flere hotelværelser i Odense. Det kan både være andre aktører eller os selv, der bygger endnu et hotel i Odense, slutter Enrico Augustinus.

Et enigt By- og Kulturudvalg besluttede onsdag at sende kommuneplantillæg og en lokalplan for området i høring i otte uger. Herefter skal de endelig planer igen godkendes af udvalget og af byrådet.