I det fynske folks tjeneste

Ja til nye lokalcentre i Odense

De handlende i det nordvestlige Odense får snart flere nye butikker at vælge mellem. Kommunen vil tillade udvidelse af både Korup Lokalcenter og et helt nyt lokalcenter på Rugårdsvej.

Korup Lokalcenter får lov at udvide med 1500 kvadratmeter til nye butikker, mens et helt nyt lokalcenter i de tidligere Nordisk Tekstil bygninger også er på vej. Hidtil har de to lokalcentre i lighed med Tarup Centeret måtte vente på, at det nye Citycenter VIVA i centrum er etableret.

- En detailhandelanalyse viser, at hverken centrum eller Tarup Centeret vil blive påvirket, hvis Korup Lokalcenter bliver udvidet og hvis der bliver bygget et nyt lokalcenter ved Nordisk Tekstil, siger By- og Kulturrådmand Jane Jegind(V).

Tarup Centeret har i årevis ønsket at udvide med 8500 kvadratmeter, men denne udvidelse må fortsat vente på at VIVA bliver etableret i bymidten.

- Min holdning er, at Tarup Centeret skal have lov til at udvide så snart, der er tegn på at VIVA bliver til noget, siger Jane Jegind.

By- og Kulturudvalget skal tirsdag tage stilling til sagen, og rådmanden forventer, at udvalget vil give tilladelse til byggeplanerne ved de to lokalcentre.