I det fynske folks tjeneste

Jægersoldat lærer lærerne

Det kan være svært, som lærer at holde de ældste skoleelever til ilden. Men det findes der en løsning på. Omkring 70 lærere har i denne uge været på kursus hos en tidligere jægersoldat.

01:44

Lærere fra fire odenseanske folkeskoler skal lære at motivere de ældste elever.

1 af 2

Lærere fra fire skoler i Odense var fredag på kursus i klasserumsledelse. Her skulle de lære at engagere de ældre elever mere i undervisningen.

- Vi kan jo godt mærke, at vi skal være på for at få deres opmærksomhed og interesse, siger Kathrine Dahl, der er lærer på Dalumskolen i Odense.

Forskning viser, at elevers motivation falder i takt med, at de bliver ældre. Ofte er deres tanker et helt andet sted end i undervisningen. Derfor har Odense Kommune i denne uge haft alle lærere fra fire skoler med på kurset, anført af den tidligere jægersoldat Nicolai Moltke-Leth.

- I dag kan vi ikke regne med, at fordi du er den der ved mest, så har du autoriteten. I dag handler det om at bygge relationer, og det handler også om at lære at styre energien. Især når vi arbejder med teenageårene, siger Nicolai Moltke-Leth.

Odense Kommune håber, at kurset vil have flere positive effekter; bl.a. at elevernes karakterer bliver højere, at fraværet falder og at flere gennemfører en ungdomsuddannelse efter folkeskolen.