I det fynske folks tjeneste

Jævn Rikke Møller er finaleklar med andenplads

På favoritdistancen 200 meter bryst svømmede Rikke Møller Pedersen sig i EM-finalen på hjemmebane.

Rikke Møller Pedersen. Foto: Scanpix/arkiv

Den danske svømmer Rikke Møller Pedersen har ikke vist sit topniveau ved kortbane-EM på hjemmebane endnu, men søndag lød menuen på 200 meter bryst, som er hendes yndlingsdistance.

Den 28-årige dansker er verdensrekordindehaver i 200 meter bryst på langbane, og hun var aldrig i fare for at misse finalen trods en jævn indsats.

Ganske vist måtte hun nøjes med andenpladsen i heatet efter russeren Vitalina Simonova, men tiden 2 minutter og 21,15 sekunder var nok til at komme blandt de otte finalekvalificerede.

For favoritterne skal morgenløbene typisk bare overstås, men Rikke Møller Pedersen gav ikke udtryk for, at der var tale om ren cruise control.

Læs også Rikke Møller slutter sidst i finalen i 100 meter bryst

- Det er begrænset, hvor meget man kan lege med de der hundrededele, siger hun.

Lørdag sluttede hun sidst i finalen i 100 meter bryst efter en indsats, hvor hun med egne ord lagde for hårdt ud og kom til at stresse.

Når hun ser frem mod søndag aftens finale, er det ifølge Rikke Møller Pedersen "helt vildt vigtigt" ikke igen at komme til at lade sig stresse.

Rikke Møller Pedersen var inden EM udpeget som en af Danmarks største guldfavoritter, netop med tanke på 200 meter bryst-distancen.

Anna Wermuth blev nummer fire i samme heat, men hun sluttede lige uden for finalefeltet.

I 200 meter butterfly svømmede Viktor Bromer sig sikkert i finalen i tiden 1 minut og 53 sekunder rent, hvilket var nok til en samlet fjerdeplads.