I det fynske folks tjeneste

Japansk stjernearkitekt har store planer for Odense

Den japanske stjernearkitekt Kengo Kuma skal bygge museum til HC Andersen, hvis Odense Kommune får finasieringen på plads.

'Underjordisk hemmelig have' Klik videre og se de forskellige visualiseringer af museet.

Visualisering af børneuniverset Foto: Odense Kommune

Visualisering af Café Foto: Odense Kommune

Foto: Odense Kommune

Visualisering af cykelsti Foto: Odense Kommune

'Den eventyrlige have' Foto: Odense Kommune

1 af 6

Der er store forandringer på vej til Odense, og et af dem kan den japanske stjernearkitet Kengo Kuma få stor indflydelse på. 

I samarbejde med det danske arkitektfirma Cornelius + Vöge og landskabsarkitektfirma MASU Planning har Kengo Kuma and Associates vundet projektkonkurrencen om at tegne et nytænkt H.C. Andersens Hus, der skal sætte eventyrene i centrum for museumsoplevelsen. Kengo Kuma vandt foran stærke internationale navne som Barozzi Veiga og Snøhetta samt ikke mindst danske BIG – Bjarke Ingels Group, der var med i opløbet til det sidste, står der i pressemeddelsen fra Odense Kommune.

Og den odenseanske borgmester Anker Boye er overbevist om, at de har fundet den helt rette vinder: 

- At Kengo Kuma er fra Japan viser blot, at nogle gange må man rejse ud for at finde hjem. Forslaget har en særlighed, som er både andersensk og odenseansk, voldsomt international og på samme tid stærkt lokalforankret. Det er et porjekt, som jeg kun kan forestille mig her i Odense. Men samtidig peger det langt ud over både det lokale eller nationale. Det er internationalt odenseansk, står der i pressemeddelsen.

Ifølge Odense Kommune indgår projektet som en del af den store forandring af bymidten, der foregår i Odense. Selve vil komme til at få et areal på 5600 m2, hvoraf en tredjedel, efter planen, skal etableres under jorden for på den måde at skabe et magisk haverum i centrum af Odense. 

Japanske Kengo Kuma, der skal stå for det kommende HC Andersen museeum, har vundet prestigefyldte priser for sine bygninger over hele verden. Kengo Kuma skal efter planen både åbne det olympiske stadion i Tokyo og HC Andersens hus i 2020. 

Finansieringen forventes på plads i løbet af 2016.

Se visualiseringerne af det måske kommende museum øverst i artiklen. 

Hør mere om projektet kl. 19.30 i aften på TV 2/Fyn.