Jeanne d'Arc prøver scenen i Odense

Skuespilleren Mille Hoffmeyer Lehfeldt skal være det store trækplaster, når Odense Teater til februar satser stort med forestillingen Jeanne d'Arc.

Teknikkere, skuespillere, og teaterchefer arbejder på højtryk på Odense Teater i disse dage. Den klassiske Jeanne d'Arc skal fremføres på den gamle scene på Odense Teater, og i dag er det tid til de første sceneprøver.

Skuespilleren Mille Hoffmeyer Lehfeldt har hovedrollen som Jeanne d'Arc, og hun er det store kendte navn, der skal lokke fynboerne i teateret.

Mille Hoffmeyer Lehfeldt er mest kendt for sin hovedrolle i TV-serien Lykke, men hun har også været med i en række spillefilm - og så er hun Fionas stemme i Disney-tegnefilmen Shrek.

Du kan se smagsprøver fra prøverne, på tv2fyn.dk onsdag eftermiddag.

Forestillingen har premiere 8. februar og spilles frem til 12. marts.

Læs teksten om stykket fra Odense Teaters hjemmeside

Ja, hvad skal man tro? Er Jeanne d'Arc heltinde eller heks, soldaterskøge eller bly jomfru? Selv er hun ikke i tvivl: Hun er på en mission for Gud, og med sin stålsatte tro overbeviser hun alle på sin vej. Men kan den rene, inderlige tro vinde over hoffets snoge og kirkens dogmatik?

Vi er med, når Jeanne d'Arc i Anouilhs retssagsdrama genoplever nogle af de vigtigste begivenheder i sit liv. Lige fra hun som ubekymret, ung pige første gang møder ærkeenglen Mikael, som beder hende om at redde Frankrig, til hun klædt som kriger rider på slagmarken sammen med en flok blodtørstige soldater for at tilbageerobre tronen fra englænderne.

Jeanne d'Arc rejser sig som en lille kæmpe over for sine modstandere, uanset om det er hendes far eller den spanske inkvisition. Vi oplever hendes fantastiske evne til at indgyde mod hos høj som lav og til at turde gå imod strømmen, selvom hun er en helt almindelig pige.

Tør vi tro på underet, glæden og skønheden?

Se flere billeder fra forestillingen